Від страху до гідності. Борис Ґудзяк звернувся до вірян із тим, як варто діяти у час тривоги

1344 0
За словами владики, ми повинні бути у хорошій фізичній формі, своєчасно лягати спати, підтримувати один одного, а також не марнувати час на турботи, страхи, страшні фантазії, а діяти.

Митрополит Філадельфійський, владика Борис Ґудзяк звернувся до вірян із закликом не панікувати, а згуртуватись та за можливості – допомагати.

«Розпочинається новий етап нашого паломництва – від страху до гідності. Господь Бог кожному дає гідність – Божественну гідність, гідність свого Духа, запрошення жити з ним, давати і дарувати життя. Зараз стоїмо перед великою небезпекою нищення, перекреслення нашої гідності, державності, всього того, що для нас є дорогим. У цей момент важливо не дати ворогові людського роду більшої влади, ніж він має у світі. Варто відіпхати чорта лисого і подивитися у вічі нашому спасителю», – каже Борис Ґудзяк.

За словами владики, ми повинні бути у хорошій фізичній формі, своєчасно лягати спати, підтримувати один одного, а також не марнувати час на турботи, страхи, страшні фантазії, а діяти.

Читайте також: Католицькі єпископи у США закликають підтримати українців через загрозу вторгнення РФ

«Щодня треба комусь допомогти – родичам наших солдат, когось поінформувати, когось потішити. Починаємо кожен день і завершуємо у молитві. Бо у Бозі є правда, справедливість, наша сила», – додав він.

Нагадаємо, 21 лютого Володимир Путін підписав указ про визнання незалежними окупованих територій ОРДЛО. Лідери іноземних держав засудили рішення Путіна, заявивши, що це кінець Мінського процесу. Україна закликала західних партнерів, щоб коаліція не дозволила Росії розпочати третю світову війну.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!