Від завтра львів’яни платитимуть за воду на 39% бiльше

2170 0
З 1 липня вода для львів'ян стане дорожчою. Тарифи на централізоване водопостачання і водовідведення зростуть на 2,22 грн до 7,94 гривень за кубометр.

«Зростання тарифів на воду не сильно вдарить по гаманцях містян. Вартість послуг збільшується на 2,22 грн. за кубометр. Відтак, середньостатистична сім'я з трьох осіб, яка згідно з розрахунками споживає 8-12 кубометрів, буде платити в місяць на 20-25 грн більше», - повідомили у ЛМКП «Львівводоканал».

Як інформує прес-служба Львівської міськради, подорожчає централізоване водопостачання і в інших містах України. Загалом тарифи на послуги Львівводоканалу зростуть на 39%, а в середньому по країні -  на 93%. 

Як розповіла Експресу речник ЛКП «Львiвводоканал» Уляна Горбата за водопостачання доведеться платити 4,54 гривнi i за водовiдведення 3,44 гривнi. Разом - 7,98 гривнi.

Зараз тариф на водопостачання становить 3,98 гривнi за кубометр. Тобто, 10-лiтрове вiдро води обходиться у 4 копiйки. З 1 липня за такий об'єм води доведеться платити 4,5 копiйки.

Зараз норма для споживачiв, якi мають централiзоване гаряче водопостачання, централiзоване холодне водопостачання та повноцiнну ванну  - 380 лiтра на особу. Вони заплатять за це 30,32 гривнi, на 8,58 бiльше, розповіла Уляна Горбата.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!