Від завтра працівники львівської «швидкої» починають страйкувати. Як це вплине на виклики

3499 0
У «швидкій» зазначають, що, незважаючи на страйк, бригади на викликах працюватимуть максимально якісно, огляд та меддопомога надаватиметься у повному обсязі.
фото: www.lvivpost.net

фото: www.lvivpost.net

З 1 березня працівники Центру екстреної медичної допомоги Львівщини розпочинають італійський страйк. Tvoemisto.tv вдалося дізнатися, до яких саме дій вони планують вдаватися.

Від завтра водії «швидкої» не будуть виїжджати на виклики без повної перевірки автомобіля механіком. Якщо в салоні не працюватиме опалення при низькій температурі повітря — писатимуть рапорт. Для запобігання тиску з боку адміністрації вони складатимуть попередньо типову заяву про неналежну перевірку автомобіля.

При відсутності електрокардіографа (ЕКГ), дефібрилятора та пульсоксиметра керівники бригади писатимуть заяву про зняття з них відповідальності за неналежне лікування або смерть пацієнтів. У «швидкій» зазначають, що ЕКГ має бути на 100% викликів, а пульсоксиметр – на 70%. Під час виклику при відсутності ЕКГ викликатиметься окремо бригада для зняття ЕКГ.

Читайте також: Три причини, чому швидка у Львові може не приїхати вчасно

У «швидкій» зазначають, що, незважаючи на страйк, бригади на викликах працюватимуть максимально якісно, огляд та меддопомога надаватиметься у повному обсязі. Якщо пацієнти чи їхні близькі просять про огляд чи лікування – бригада їх забезпечує, а також намагається госпіталізувати кожного пацієнта, після чого машину обов’язково миють. При транспортуванні пацієнтів в алкогольному сп’янінні чи збудженому стані бригада вимагатиме обов’язкового супроводу поліцією.

Диспетчери напрямків відправляють на виклики першочергово бригади з ЕКГ, дають час на миття машин, а також на обід два рази за зміну по 20 хвилин. Усі члени бригад писатимуть заяву з вимогою видачі взуття та одягу для обслуговування викликів і про відсутність іншого взуття, яке має бути за законом. До роботи не допускатимуть тих водіїв, чий стан здоров’я не дозволяє кермувати транспортом, наприклад, з високим артеріальним тиском. У диспетчерській продовжуватимуть приймати всі виклики.

Читайте також: У Львові запрацювала Центральна диспетчерська швидкої допомоги

Нагадаємо, 11 лютого відбулась зустріч працівників Центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф Львівської області з керівництвом ЛОДА. Медики висунули низку вимог, серед яких збільшення оплати праці, фільтрація викликів, звільнення керівниці Львівської станції швидкої допомоги, закупівля нової форми тощо.

Тоді керівниця департаменту охорони здоров'я ЛОДА Ірина Микичак у коментарі Tvoemisto.tvзазначила, що гроші на доплати медикам шукають за рахунок скорочення інших видатків. Вона, у свою чергу, також мала питання до лікарів і наголошувала на тому, що потрібно провести незалежний аудит Центру.

Учора, 27 лютого, відбулась друга зустріч з працівниками Центру екстреної меддопомоги Львівщини. Під час зустрічі озвучили імовірні суми доплат до зарплат медиків «швидкої». Лікарям попередньо хочуть доплачувати 3,5 тис. грн, фельдшерам – 3 тис., а водіям – 2,5 тис. грн. Це питання на черговій сесії у березні має розглянути Львівська облрада. Незважаючи на ці обіцянки, працівники «швидкої» планують розпочати страйк 1 березня.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!