Від завтра розпочинаєся реєстрація абітурієнтів на ЗНО-2017

2361 0
Цьогоріч охочі скласти ЗНО можуть обрати не більше чотирьох навчальних предметів.
Фото: ivona.bigmir.net

Фото: ivona.bigmir.net

6 лютого о 10:00 абітурієнти можуть почати реєструватися на ЗНО на офіційному сайті Українського центру оцінювання якості освіти.

Охочі взяти участь у ЗНО зможуть сформувати та роздрукувати реєстраційну картку, що є одним з обов’язкових документів для здійснення реєстрації. Це можна зробити самостійно або звернутися до пункту реєстрації, повідомляють в УЦОЯО.

Перелік пунктів реєстрації буде розміщено на сайті Українського центру. Для випускників поточного року пункти реєстрації створено за місцем їхнього навчання.

Читайте також: В Україні ЗНО адаптують для людей із порушеннями зору

У 2017 році для вступу до вищого навчального закладу (ВНЗ) абітурієнти подають сертифікати ЗНО 2016 та 2017 років. Кожен учасник має право скласти тести не більш як із чотирьох навчальних предметів. Основну сесію ЗНО буде проведено з 23 травня до 16 червня,  додаткову – з 3 до 12 липня.

Випускники поточного року, заповнюючи реєстраційну картку, мають вказати назви навчальних предметів, із яких їм буде зараховано результати ЗНО як оцінки за державну підсумкову атестацію (ДПА).

Перший обов'язковий предмет – українська мова. Другим обов’язковим предметом учасник може обрати або математику, або історію України.

Третій  — із запропонованого переліку предметів, з яких буде проводитися тестування 2017 року (математика, історія України, іспанська, французька, німецька, російська, англійська мови, біологія, географія, фізика, хімія).

Читайте також: Прем'єр-міністр пояснив, кому і наскільки піднімуть стипендії

«Для зарахування оцінок державної підсумкової атестації можна обрати й математику, й історію України та пройти ЗНО з цих предметів. Вибір предметів залежить від самого учасника та його планів щодо подальшого навчання. Адміністрації шкіл не можуть впливати на вибір предметів ДПА», – наголосив директор УЦОЯО Вадим Карандій.

Після створення реєстраційної картки майбутній учасник ЗНО має зібрати комплект реєстраційних документів, який випускники поточного року подають до закладу, в якому навчаються.

 

ТЕГИ: ЗНО, ЗНО 2017

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!