Відзавтра у Львові почнуть відновлювати мозаїку магазину «Океан», яку знищили у липні

2763 0
Відновити мозаїку планують за два-три місяці.
Фото: Мар’яна Гродзевич

Фото: Мар’яна Гродзевич

Завтра у Львові розпочнуть відновлювати зруйновану мозаїку на рибному магазині «Океан». Про це під час брифінгу повідомив архітектор проєкту Сергій Іванов-Костецький.

Читайте також: Як відновлюватимуть мозаїку магазину «Океан» у Львові

Відновити мозаїку, яку створив львівський живописець Володимир Патик, планують за два-три місяці. За словами його сина Остапа Патика, мозаїку вдасться відновити на 99 %. Нині мозаїка перебуває на складі у забудовника. Додамо, що раніше Остап Патик неодноразово наполягав, що мозаїку відновити неможливо, хоча не заперечував, що через нові технології її можна відтворити, але це обійдеться забудовнику дуже дорого.

Спершу забудовник має укріпити стіну, після чого приступити до мозаїки. Вартість робіт поки що не підрахували, втім усі витрати на відновлення мозаїки має оплатити забудовник ТзОВ «Компанія Ріел-Естейт Груп».

Читайте також: Нам потрібні конкретні правила гри. Чому у Львові знищили мозаїку на магазині «Океан»

Нагадаємо, що у лютому ТзОВ «Компанія Ріел-Естейт Груп» погодили містобудівні умови та обмеження на реконструкцію рибного магазину «Океан», який збудували ще 1982 році. Згідно з даними системи Youcontrol, компанія належить Володимиру та Наталії Швед.

Реконструкцію будівлі розпочали навесні, а 18 липня знесли стіну з мозаїкою, яку згідно з проектом планували зберегти. Наступного дня виконавчий комітет ЛМР зібрався на позачергове засідання та скасував містобудівні умови і обмеження на реконструкцію будинку, а міська ДАБК розпочала перевірку. Крім штрафу, за результатами перевірки, замовнику та генпідряднику будівництва видали приписи про зупинення будівельних робіт, доки вони не усунуть виявлені порушення.

Після цього забудовник пообіцяв відновити мозаїку, а у новій будівлі магазину виділять 1 000 кв. м приміщень під художню школу чи мистецький коворкінг.

Мар’яна Гродзевич


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!