Від завтра у Львові змінюється регламент засідань міської ради

2709 0
Від завтра, 30 червня, задля безпеки, пленарні засідання Львівської міської ради відбуватимуться за новим регламентом. Про це повідомив секретар ради Анатолій Забарило. Зокрема, мешканці, громадські активісти, охочі виступити під час пленарного засідання, повинні за день зареєструватися у Секретаріаті ради. Для них буде зарезервовано відповідне місце у сесійній залі. Також, у дні сесій, внизу та перед входом у сесійну залу будуть встановлені металеві рамки.
фото: lvivnews.info

фото: lvivnews.info

«Це буде робота відповідно до нового регламенту, який ми прийняли. Ми враховуємо негативний досвід проведення двох попередніх пленарних засідань  і для того, щоб пленарне засідання пройшло ефективно і була безпека для депутатів і громадськості, ми підготували від голів фракції звернення до громадськості, яке погодили керівники шести фракцій. Щоб депутати і  громадськість гармонійно провели це засідання, щоб всі один одного почули.

Представники громадськості можуть висловити свою думку щодо тих чи інших питань, які є в порядку денному пленарного засідання. Ми резервуємо в сесійній залі 30 місць для представників громадськості для того, щоб вони могли сьогодні записатися на виступити щодо питань, які будуть розглядати завтра. І ми, за узгодженням всіх керівників фракцій, надамо слово усім, хто захоче виступити. Має бути порядок: за день зареєструватись, при вході пред’явити документ, ми надаємо місце справа за колоною і будемо слухати.

Відповідно до регламенту, зареєструватись на виступ потрібно за день до сесії, однак, якщо хтось не встигне зареєструватись, але конче захоче виступити щодо питань порядку денного, то, я думаю, ми знайдемо порозуміння і зареєструємо його і завтра»,  – сказав Анатолій Забарило.

Як зазначив начальник управління «Секретаріат ради» Юрій Лукашевський, у сесійній залі резервують по 30 місця для журналістів та для громадськості.

«Це не обмеження на перебування у сесійній залі, це певне врегулювання цього. Для нормальної роботи депутатського корпусу ми резервуємо місця за колонами для журналістів, і для громадськості – це по 30 місць. За ходом пленарного засідання може спостерігати в залі безпосередньо 30 осіб. Якщо приходить людина, яка є львів’янином, показує документи, що посвідчують особу, то їй видають картку, що вона зареєструвалася, з зазначенням місця в залі. Людина проходить і може спостерігати за пленарним засіданням скільки завгодно. Єдине прохання – не заважити депутатам працювати. Якщо охочих є більше, ніж 30, то в нас ведеться он-лайн трансляція. Можна переглянути в інтернеті хід і повний запис пленарного засідання. Якщо людина вже прийшла, то в холі міської ради  є телевізор і також буде трансляція сесії.

Якщо будуть мітинги, чи якісь протестні групи, то, за традицією, яка є роками і я не бачу причин її порушувати, ми будемо запрошувати представників цих груп, щоб вони могли, якщо депутати нададуть їм слово, представити свою позицію. Бо обов’язок всіх нас їх вислухати і спробувати вирішити проблему, з якою вони прийшли. Тобто, формат є такий, який мав би дещо впорядкувати роботу, щоб в сесійній залі приймались рішення, але це не було місце для мітингу», - розповів Юрій Лукашевський.

Секретар ради додав, що у дні сесії внизу та на вході у сесійну залу встановлять металеві рамки. «Я не думаю, що в когось виникатиме питання щодо встановлення рамок. Ми поставимо їх як елемент безпеки: рамку при  вході внизу і рамку при вході у сесійну залу. Ми повинні розуміти, що безпека – це важливо. У нас майже третина депутатів – жінки, завдання секретаріату – забезпечити безпеку депутатів», – зазначив Анатолій  Забарило.

Він уточнив, що для охорони громадського порядку в будівлі міської ради будуть залучені тільки працівники «Муніципальної дружини» та четверо нацгвардійців, відповідно до угоди.

Як повідомив начальник управління «Секретаріат ради» Юрій Лукашевський, станом на зараз є одна зареєстрована заява на виступ у сесійній залі – від львів’янки, багатодітної матері. «Суть звернення – виділення коштів для ремонту приміщень. Якщо депутати проголосують, то їй буде надана можливість для виступу. Інших заяв станом на 12:00 год. в нас немає», - зазначив Юрій Лукашевський.

Для представників ЗМІ вхід на пленарне засідання – за редакційними посвідченнями.

Нагадаємо, влада міста вирішила дещо змінити регламент проведення засідань сесій ЛМР після сутичок, що трапилася у Львові біля міської ради у четвер, 9 травня. Уперше про це повідомив керівник Муніципальної дружини та радник міського голови з питань нацбезпеки Юрій Діль під час дискусії, організованої міською дискусійною платформою «Твоє місто Львів». 

Опублікувала Наталія Середюк


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!