Від завтра у МОЗ можна замовити виклик мобільної бригади для тесту на Covid-19

2392 0
Запровадження цієї опції має пришвидшити виклик мобільної бригади хворим, які мають симптоми Covid-19.
Фото: Закарпаття.Онлайн

Фото: Закарпаття.Онлайн

З 26 листопада МОЗ запускає у тестовому режимі послугу з виклику через контакт-центр мобільної бригади для забору матеріалі на ПЛР-тест. У закладах охорони здоров’я визначили осіб, які відповідатимуть за цю роботу. Про це повідомив сьогодні на брифінгу Міністр охорони здоров'я Максим Степанов.

Читайте також: До кінця року в Україні кількість інфікованих Covid-19 може сягнути 1 мільйона осіб

«Із завтрашнього дня ми запускаємо функцію, що будь-яка людина із симптомами Covid-19 може замовити собі виклик мобільної бригади. Раніше було так, що ви телефонували нам, ми телефонували на місце, щоб викликали бригади. Цей ланцюг не дуже гарний. Ті, хто має симптоми коронавірусної хвороби, потребує швидкої допомоги, а не по великому колу», – пояснив Максим Степанов.

Він пояснив, що міністерство з'єднало всі заклади охорони здоров'я і визначили у них відповідальних осіб.

Також МОЗ планує до кінця місяця запустити через контакт-центр консультації сімейних лікарів. Наразі розпочали набір медиків.

«У зв'язку з великою кількістю хворих на Covid-19, збільшилася навантаженість на сімейних лікарів. Є громадяни, які не мають сімейного лікаря, але їм також треба надати допомогу. Тому ми почали набір сімейних лікарів і до кінця місяця хочемо запустити такі консультації», – сказав міністр.

Читайте також: У Львові продовжують збирати кошти на кисневі концентратори для тих, кого не госпіталізували. Як допомогти

Нагадаємо, що контакт-центр МОЗ запрацював 2 листопада. За номером телефону 0 800 60 20 19 можна звертатися з питаннями про Covid-19.

 

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!