Сьогодні Україна переходить на зимовий час

3500 0
Згідно з постановою Кабінету Міністрів, на території України 25 жовтня скасують літній час з переведенням годинникової стрілки на 1 (одну) годину назад. Про це повідомили у прес-службі Мінекономрозвитку.
фото: mobogenie.com

фото: mobogenie.com

 «На території України 25 жовтня 2015 року о 4 (четвертій) годині за київським часом скасовується літній час з переведенням годинникової стрілки на 1 (одну) годину назад, відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 13.05.1996 року № 509 «Про порядок обчислення часу на території України», – йдеться у повідомленні. Слід зауважити, що 25 жовтня 2015 року українці прийдуть на виборчі дільниці аби взяти участь у місцевих виборах.

Читайте також: Львів’янам нагадують про перехід потягів на зимовий час 

Довідка. Зимовий час є «астрономічним», літній час вводиться в багатьох країнах для економії електроенергії. Терміни дії літнього часу вводяться відповідно до рекомендацій Європейської економічної комісії ООН для гармонізації міжнародних інформаційних систем. Перехід на сезонний час здійснюється в 110 країнах. Літній час використовують близько 80 країн світу. Вперше годинникову стрілку перевели в 1908 р. у Великобританії. У той же час, багато держав Азії живуть за єдиним часом. Не переводять стрілки годинника Росія, Японія, Китай, а також Казахстан і Киргизія. У США рекомендовано переводити час, проте в деяких штатах цього не роблять, – інформує УНН.

Опублікувала Наталія Середюк


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!