Від завтра заклади культури на Львівщині почнуть відновлювати свою роботу

976 0
Від початку повномасштабного вторгнення військ РФ в Україну більшість з них перетворилися на прихистки для тих, хто тікає від бомбардувань.
Фото: Вікторії Савіцької

Фото: Вікторії Савіцької

Із 1 квітня в Україні поступово розпочнуть роботу заклади культури та мистецтв. Кожен готуватиме свою програму та працюватиме за власним графіком. Частина коштів від придбаних квитків йтиме на допомогу українським захисникам або на гуманітарну підтримку. Про це повідомили у пресслужбі Міністерства культури та інформаційної політики.

«Мистецтво – це не тільки невидимий місток, що поєднує реальність і світ фантазій, а й справжні ліки проти душевних ран. Їх українці отримали так багато, що годі й полічити, тому діячі мистецтв готові працювати нон-стоп, аби полегшити страждання людей від пережитих жахіть війни», – каже міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко.

Читайте також: У Львові запустили проєкт про тих, хто на першій лінії допомагає перемогти у війні

1 квітня і заклади культури на Львівщині почнуть відновлювати свою роботу. Від початку повномасштабного вторгнення військ РФ в Україну більшість з них перетворилися на прихистки для тих, хто тікає від бомбардувань. Від завтра, за словами очільника Львівської ОВА, формат роботи розширять театрально-концертні установи, музеї та заповідники. Зокрема, Львівська національна опера, Львівський національний театр імені Марії Заньковецької, Львівська національна філармонія імені Мирослава Скорика.

Продовжать приймати відвідувачів державні історико-культурні заповідники «Тустань» та «Нагуєвичі», а також скансен «Музей народної архітектури та побуту у Львові імені Климентія Шептицького».

Додамо, що з 26 березня доступні для відвідувачів відділи Львівської національної галереї мистецтв імені Бориса Возницького: музеї-заповідники «Підгорецький замок», «Жовківський замок», «П'ятничанська вежа». А також команда Львівського музею історії релігії регулярно організовує тематичні екскурсії про релігійне життя Львова, екскурсії підземеллями музею та розважально-пізнавальні квести для дітей вимушено переселених людей.

Ті заклади, де зараз проживають вимушені переселенці, також відновлюють роботу, але прихистки для людей, які у них облаштували, функціонуватимуть і надалі.

Читайте також: Біля драмтеатру в Маріуполі, на який росіяни скинули бомбу, були надписи «Діти»

У Мінкульті зазначають, що події в закладах культури та мистецтв відбуватимуться з урахуванням вимог воєнного стану. У випадку повітряної тривоги усі глядачі повинні пройти в укриття, яке розташоване в закладі, тому кількість місць обмежена. При вході до закладів відвідувачів можуть поверхнево оглянути на виявлення предметів, обіг яких заборонений, обмежений або становить загрозу життю чи здоров’ю людей.

Нагадаємо, що медіа-хаб «Твоє місто» запустив проєкт відеоісторій «На першій лінії» про тих, допомагає українцям у час війни – на передовій чи у тилу. Це серія коротких відеосюжетів про героїв війни, про їхню системну роботу в обороні країни та рідного міста. Відео будуть виходити двома мовами: українською та англійською.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!