Політична реклама

Від завтра змінюються правила оформлення залізничних квитків

1727 0
Від завтра, 6 квітня, залізничні квитки оформлятимуться із внесенням до них прізвища та імені пасажира з його слів. Документ, що посвідчує особу, треба буде пред’явити при посадці до поїзда.

Під час оформлення квитка у касі вокзалу чи станції пасажир має назвати свої прізвище та ім`я тією мовою, якою вони записані у документі, що буде пред’явлений при посадці, - повідомляє прес-служба Укрзалізниці.  

Оскільки касир робитиме запис прізвища та імені зі слів пасажира,  останньому необхідно ретельно перевірити квиток після придбання. Під час оформлення квитка допускаються три помилки у написанні прізвища та імені пасажира. Якщо їх більше, пасажир має звернутися до каси, аби там роздрукували проїзний документ без помилок. Якщо цього не зробити, то при посадці квиток з більш ніж трьома помилками вважатиметься не дійсним.

Крім того, пасажирам забороняється переоформлювати квиток зі зміною прізвища та імені.

Під час оформлення проїзних документів з використанням мобільного зв’язку, Інтернету, спеціалізованих автоматів самообслуговування тощо прізвище та ім’я особи, що їхатиме поїздом, зазначає та особа, яка здійснює оформлення та оплату проїзного документа.

Посадка до поїзда дитини до 16 років здійснюється за документом, що посвідчує її особу та містить інформацію про дату народження (свідоцтво про народження, паспорт одного з батьків, у якому є запис про дитину тощо), і за квитком.

Щодо групових пасажирських перевезень, то на усіх проїзних документах, оформлених для перевезення груп людей, зазначається прізвище та ім`я керівника групи, але при посадці кожен член групи має пред’явити своє посвідчення особи.  

Продаж проїзних документів для пасажирів пільгових категорій здійснюється також за пред’явленням відповідних оригіналів документів, оскільки поряд з ім`ям та прізвищем до квитка буде вноситися і номер посвідчення про право на пільгу.

Нововведення не стосується проїзду у приміському сполученні та у регіональних поїздах з нумерацією 800.

Квитки, придбані заздалегідь, але з датою відправлення вже після 6 квітня, є дійсними, і провідник не вимагатиме пред’явити особисті документи. Це стосується і тих, хто оформляв проїзні документи чи зробить це у країнах СНД та Балтії, де немає «іменних» квитків.

Раніше Твоє місто подавало перелік документів, за якими можна буде здіснювати посадку на потяг.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!