Політична реклама

Відчуття ситості людині забезпечить пам'ять про кількість з'їденого

2209 0
Група вчених з Брістольського університету стверджує, що людина довше почувається ситою, якщо зберігає враження від достатньої кількості їжі. При цьому кількість насправді спожитої їжі не впливає на дане відчуття.

Відомим є факт, що люди, які страждають на амнезію, дуже часто на практиці зустрічаються з гіперхагією або синдромом підвищеного апетиту, - зазначає видання "cikave.org.ua".

На думку британських вчених, дуже швидке виникнення відчуття голоду в тієї чи іншої людини може бути безпосередньо пов’язане з тим, що вражень від споживання їжі просто не залишається.

В рамках експерименту всі добровольці були посаджені за стіл. Вони обідали супом, який був поданий в спеціальних тарілках так би мовити «з обманом». Справа в тому, що до кожної тарілки приєднувалася трубочка, за допомогою якої автори дослідження мали можливість зменшувати або збільшувати порцію.

В результаті був зроблений висновок про те, що у людини всі візуальні враження від будь-яких побачених страв поєднуються в сприйнятті для того, щоб вона споживала їжу, а при цьому виникає впевненість в тому, що з’їдено велику кількість їжі і енергії вистачить на довгий час.

Дослідники впевнені, що їхнє відкриття допоможе створити принципово нову терапію для тих людей, які зустрілися у своєму житті з проблемою неконтрольованого високого апетиту.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!