Мистецтво на карантині. Які вистави в львівських театрах можна подивитися онлайн

4372 0
12 березня у Львові та по всій Україні запровадили карнтин через загрозу поширення коронавірусу. Tvoemisto.tv пропонує низку онлайн-платформ, де можна легально переглянути онлайн концерти та вистави.
Фото: Львівська національна опера

Фото: Львівська національна опера

Львівський театр Леся Курбаса, як і інші театри Львова, пішов на карантин до 3 квітня. На сайті театру виклали відеоверсії всіх вистав. Зокрема «Сни» за романом «Злочин і кара» Федора Достоєвського, «Між двох сил» за Володимиром Винниченком, «Двір Генріха ІІІ» за Олександром Дюмою, «Маруся Чурай» за Ліною Костенко.

Читайте також: Міні-серіали, які можна подивитися на карантині. Перелік

Вистави Львівського оперного театру також можна переглянути онлайн на Youtube-каналі театру. Щоп’ятниці, суботи та неділі одна з вистав з репертуару театру буде доступна для перегляду впродовж доби. 

Львівський муніципальний театральний художньо-дослідницький та освітній центр «Слово і голос» виклав архів своїх вистав, що публікує на Фейсбук та Ютуб-сторінці.

Відео вистав театру «Воскресіння» можна переглянути на сайті, а Львівського академічного театру естрадних мініатюр «І люди, і ляльки» – на їхньому Ютуб-каналі.

Стежити за виставами Першого театру для дітей та юнацтва можна на їхньому Фейсбуку. Національний театр імені Марії Заньковецької також щодня викладає свої вистави на сторінці у Фейсбук із посиланням на Ютуб.

На Ютуб-каналі театру Лесі Українки можна переглянути відеоверсії шести вистав різних років.

Послухати орган також можна онлайн. За трансляціями можна стежити на Фейсбук-сторіці Львівського органного залу. Львівська національна філармонія також виклала концерти в онлайн-доступ.

Читайте також: В Україні запустили безкоштовний сайт із класичною музикою

Додамо, що крім львівських, Tvoemisto.tv також радить переглянути низку вистав із театрів інших міст та країн. Закрема Віденська державна опера, яка скасувала вистави через карантин до 2 квітня, відкрила свої архіви для прямої трансляції й продовжує працювати в режимі онлайн.

Щодня, починаючи з 15 березня, трансляції починатимуться о 18:00 й залишатимуться доступними 24 години. Дивитись їх можна на платформі www.staatsoperlive.com, зайшовши під своїм акаунтом або зареєструвавшись як новий користувач. 

Інші театри, що відкрили доступ до вистав в Україні та світі:

Додамо, що раніше Tvoemisto.tv підготувало підбірки сайтів із класичною музикою та освітніми онлайн-курсами.

Читайте також: Привіт із дитинства. Підбірка серіалів 90-х, що повертаються на екрани

Нагадаємо, що 12 березня в усіх областях України запровадили карантин, в межах якого до 3 квітня не працюватимуть навчальні заклади, ресторани, театри, кінотеатри, концертні зали та інші заклади культури й мистецтва. Карантин розпочали для того, аби попередити поширення коронавірусу. Оновлену інформацію про карантин та коронавірус у Львові можна почитати за посиланням.

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!