Відео дня. Як виглядає будинок на Сахарова, який хочуть знести. Аерозйомка

7603 0
Міський голова Львова Андрій Садовий зупинив рішення виконкому про знесення будинку на Сахарова, 52.
скрін-шот із відео

скрін-шот із відео

Міський голова Львова Андрій Садовий зупинив рішення виконавчого комітету, який дозволив бізнес-партнеру львівського депутата Григорія Козловського знести будинок та збудувати на його місці триповерховий скляний офіс. Про це він повідомив на своїй сторінці у Фейсбук.

Читайте також: На Городоцькій планують відкрити готель міжнародної мережі Marriott

«У п‘ятницю після обіду проведемо виїзне засідання виконкому там на місці з залученням додаткових експертів та всіх небайдужих», – написав він.

Водночас Tvoemisto.tv оглянуло будівлю з висоти пташиного польоту. Вона розташована поруч із спортивно-розважальним комплексом «Медик», а навколо будинку – незабудована територія з деревами. Сьогодні петиція про збереження будинку набрала понад 500 необхідних підписів. Її авторка Лілія Конюх зазначає, що перехрестя, де розташований будинок, постійно потерпає від заторів, а нові робочі місця лише погіршать ситуацію.

Водночас львів’яни зареєстрували й протилежну петицію, аби на цьому місці збудувати запланований скляний офіс. Думки архітекторів та чиновників щодо цієї будівлі також розділилися. Більшість із них зазначають, що історичної чи архітектурної цінності будівля не має, але гармонійно вписується у структуру вулиці.

Будинок на Сахарова, 52 збудували у 1907 році. Він належав українському аптекареві, колекціонеру та меценату Михайлу Терлецькому. За весь час будинок не був занесений до реєстру пам’яток, а у 90-х роках зазнав значної перебудови. 

Офісний центр, який хочуть збудувати на місці будинку Терлецького

Читайте також: На перехресті Стрийської та Наукової збудують готель та офісний центр. Візуалізація

Власником ТзОВ «Інсула-Інвест», яке збирається будувати на Сахарова офіс, є Олександр Берба, який водночас володіє  низкою фірм, пов’язаних з компанією Avalon, співвласником якої є львівський депутат та бізнесмен Григорій Козловський.

Відео Ігор Мартинів


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!