У Мережі з’явилось відео із мотопробігу кордоном України

1708 0
Стрічку «Навколо України» про подорож мотоцикліста Сергія Малика вздовж усього українського кордону виклали у вільний доступ у Мережі.
фото: vidia.org

фото: vidia.org

Цей мотопробіг стартував 1 травня 2013 року о 9:00 у Києві. Протягом 13 днів Сергій Малик самотужки, без супроводу та технічної підтримки, на мотоциклі КТМ подолав 7923 км по маршруту вздовж кордону України. Фінішував спортсмен о 15:50 13 травня у Києві. Рекорд офіційно підтвердив Національний реєстр рекордів України, інформує cultprostir.ua.

Подорож цікава ще й тим, що маршрут проходив через окуповані сьогодні території Криму та Донбасу: «Від Дніпровських хвиль Києва, до Шацьких озер, через Карпатські кручі до Бессарабії, Кримськими горами, берегом Чорного моря, по землі Запорізьких козаків до Чернігівських гармат на березі Десни».

Стрічка включає у себе кадри з відеореєстратора, що був встановлений на мотоциклі, та з інтерв’ю із Сергієм.

Сергій Малик – засновник та президент Київського міського автомотоклубу, майстер спорту України, чемпіон України з кільцевих перегонів (2005 р.), триразовий рекордсмен України: найбільша висота над рівнем моря, на яку заїхав болід класу «Формула» (1221 м), найшвидший заїзд на гору Ай-Петрі (46 хвилин 57 секунд) та найбільша досягнута швидкість під час заїзду на гору Ай-Петрі (200 км/год).

У 2006 році він в трьох заїздах на «Формулі-3» обігнав на 1200-метровій дистанції реактивний літак L-29 Delfin. 2008-го вивів на старт ралі Дакар-2008 першу національну команду на українській вантажівці «КрАЗ». У 2011 році встановив перший український рекорд дальності польоту на повітряній кулі (170 км).

Опублікувала Наталія Середюк

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!