Політична реклама

Відкриття львівської ялинки відбудеться 19 грудня

1137 0
Наступного тижня у Львові почнуть монтаж 16-метрової святкової ялинки, відкриття якої відбудеться 19 грудня, у день Святого Миколая.

Цього року святкова ялинка буде прикрашена різьбленими яворівськими іграшками, а також золотистими кульками, - пишуть "Варіанти".

Із міського бюджету на встановлення ялинки виділені 55,5 тис грн. Ілюмінація і розважальна програма – за кошти спонсорів.

Майстер-різьбяр яворівської іграшки Остап Сойка стверджує що прикраси являються унікальними символами мистецтва Яворівщини: "Цей промисел виник в Яворові. 400 років тому він вже був відомим як потужний промисел іграшкарства і знаний на всю Європу. Зараз, на превеликий жаль, він занепав".

Запалюватиме цьогорічну львівську ялинку міський голова разом із дітьми з сиротинців.

"На даному періоді підготовки до новорічних свят, ми займаємося документацію", – зазначив начальник відділу благоустрою управління інженерного господарства ЛМР Валерій Самойленко.

Родзинкою святкування зимових свят у Львові стануть вистави просто неба.

"На 6-9 січня театр "Воскресіння" готує театралізовану вогняну інсталяцію "Коли ангели спускаються на землю". У виставі задіяні альпіністи, які спускатимуться з вежі ратуші на встановлену сцену", – наголосила начальник управління культури ЛМР Ірина Подоляк.

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!