Відкриття McDonald's та відновлення роботи соціального таксі. Головні події дня у Києві

491 0
Дайджест новин за 20 вересня.
Київ. Фото: КМДА

Київ. Фото: КМДА

Готовність Київщини до зими

Готовність Київської області до зимового періоду станом на сьогодні становить 83%. За словами голови Київської обласної військової адміністрації Олексія Кулеби, опалювальний сезон цьогоріч буде нелегкий. 

Відкриття McDonald's

У Києві відкрились перші три ресторани McDonald's за адресами: проспект Бажана, 3в (м. Харківська); вулиця Гришка, 7 (м. Позняки); проспект Гагаріна, 2а (Дарниця). Наразі заклади працюють тільки на доставку. 

Відкриття закладу спровокувало величезний ажіотаж. У перші години після відкриття ресторанів біля вікон видачі утворилися значні черги кур'єрів, а замовити доставку було проблематично вже через 20 хвилин від початку роботи.

Відновлення соціального таксі

У Києві відновлюють надання послуги соціального таксі (спеціально облаштований транспорт, призначений для людей з інвалідністю, − ред.) для перевезення дітей та осіб з інвалідністю до лікарень, центрів реабілітації та закладів освіти.  

Часткове обмеження руху

На вулиці Червоноткацькій частково обмежать рух транспорту з 21 вересня по 20 жовтня. Дорожники розпочинають оновлювати там покриття на вул. Червоноткацькій. Працюватимуть на ділянці від вул. Гната Хоткевича до вул. Магнітогорської. 

Навчання основ домедичної допомоги в метро 

23 та 24 вересня на п’ятнадцяти станціях київського метрополітену медики Центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф навчатимуть всіх охочих основам домедичної допомоги.

За словами директорки столичного департаменту охорони здоров’я Валентини Гінзбург, учасники зможуть опанувати чи вдосконалити навички щодо зупинки масивної кровотечі, проведення базової серцево-легеневої реанімації, відновлення прохідності дихальних шляхів при потраплянні до них стороннього тіла та інші. Інструктори – працівники київських «швидких».

Негода

У Києві зі збереженням до кінця доби у столиці очікується гроза (І рівень небезпечності, жовтий).

Софіко Векуа

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!