Відкриття відремонтованої вулиці Пекарської та міфи про Covid-вакцинацію. Головне

925 0
Коротко розповідаємо про головні новини доби.
Фото: Анна Чистякова

Фото: Анна Чистякова

У Львові після реконструкції відрили для проїзду частину вул. Пекарської. Тут раціоналізували велопростір, встановили вуличні меблі та розширили місця для паркування автомобілів. Повністю завершити ремонт планують до кінця листопада. Що ще зроблять, читайте у публікації.

Читайте також: У Львові шукають собак, які могли б стати донорами крові для інших чотирилапих

Кажуть, що вакцинація від COVID-19 змінює гени та призводить до безпліддя. Якщо після щеплення нема ознобу, температури, то це не означає, що вакцина не спрацювала, а лише те, що саме ваш організм так реагує на її введення. Експерти розвіяли міфи про вакцинацію та пояснили. Яка реакція вважається нормальною.  

Читайте також: Біля Львова захопили землі під приватний цвинтар

У Львові збирають кошти для дівчинки, яка отримала важкі травми через ДТП у Рудках. У дитини ампутована нога, множинні переломи кінцівок і тазу, важка черепно-мозкова травма, забій головного мозку, політравма. Усіх небайдужих просять допомогти.

Читайте також: Гуцул, що закрутив дзиґу львівської культури

В Україні погіршується ситуація з коронавірусом, тому невдовзі Міністерство охорони здоров’я буде змушене вводити більш жорсткі обмеження. Зараз немає чіткої дати локдауну, і кожна людина може його відтягнути, якщо буде вакцинуватися або дотримуватися заходів безпеки. Імовірно, посилення можуть ввести через два місяці.

 

Мешканців Львова закликають долучатись до вакцинації від коронавірусу. Окрім центрів масової вакцинації, які працюють на вихідних, упродовж робочих днів функціонують стаціонарні пункти і окремі центри масової вакцинації, де можна зробити щеплення.

 

Нещодавно одна з відвідувачок Cat Cafe у Львові поскаржилася на те, що кішки в закладі у поганому стані. Зокрема, йшлося про те, що у них проблеми зі здоров'ям і вони тікають від людей. Tvoemisto.tv вирішило перевірити, чи справді це так, що думають власники закладу та в яких умовах потрібно утримувати стільки кішок.

 

У Львові провели унікальну операцію на серці без жодного розрізу – міні-АКШ. У клінічній лікарні швидкої медичної допомоги Пацієнту з інфарктом міокарда виконали складні аортокоронарне та мамарнокоронарне шунтування через маленький розріз між ребрами, без традиційного розтину грудини і зупинки серця. 



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!