Відкритими кордони для вакцинованих від Covid-19 українців залишили вже 15 країн ЄС. Перелік

1610 0
Попри те, що Європейський Союз виключив Україну з переліку безпечних для подорожей країн, у низку держав можна подорожувати.
Photo by Mantas Hesthaven on Unsplash

Photo by Mantas Hesthaven on Unsplash

Повноцінний безвізовий в’їзд для українців, які пройшли повний курс вакцинації від коронавірусу, зберегли вже 15 країн Європи. Попри те, що Європейський Союз виключив Україну з переліку безпечних для подорожей країн, у низку держав можна подорожувати. Про це повідомляє Громадське з посиланням на міністра закордонних справ Дмитра Кулебу.

За тих самих умов в’їзду, що й раніше, для повністю вакцинованих громадян відкриті кордони до Латвії, Греції, Іспанії, Словаччини, Франції, Швеції та Ірландії. Напередодні стало відомо, що подорожувати можна також до Кіпру, Естонії, Хорватії, Нідерландів, Чехії, Австрії, Данії та Бельгії.

Читайте також: Куди полетіти зі Львова: вікенд у Ґданську – місті, що стало феніксом

Детальніше правила в'їзду та умови перебування в країні можна переглянути на інтерактивній мапі Міністерства закордонних справ України, ось тут.

Нагадаємо, що Європейський Союз виключив Україну зі свого так званого «зеленого» списку країн, для громадян яких рекомендують скасувати карантинне обмеження на в'їзд до країн-членів ЄС. Україна була у списку з 15 липня. У ЄС переглядають перелік безпечних для подорожей країн кожні два тижні. 9 листопада зі списку, крім України, виключили Сінгапур.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!