Відкритий забіг, лицарські бої та мистецькі виставки. Куди піти на вихідні у Львові

3234 0
«Твоє місто» радить, чим зайнятися у Львові у найближчі вихідні.
фото: plus.google.com

фото: plus.google.com

Музика

Концерт Концерт «Читаючи 150-й Псалом» в обласній філармонії

Львів’янам пропонують ближче познайомитись із цимбалами. В межах третього Міжнародного фестивалю Pizzicato e Cantabile на сцені Філармонії звучатиме квартет цимбалістів.

Окрім дев’яти цимбалістів у концерті звучатимуть і струнні, і духові інструменти, а також – орган Олени Мацелюх. Виконуватимуть музиканти стохастичну композицію «150й псалом Царя Давида», яку композитор Богдан Котюк створив у пам’ять композитора Богдана Котюка.

Коли: 5 серпня, 17:00

Адреса: вул. Чайковського, 7

Вартість квитків: 70 - 110 грн

Придбати квитки можна за посиланням.

«Дзвони Чорнобиля» в обласній філармонії

Київська органістка Юлія Ландау представить львів’янам музику Мікаела Таривердієва та його симфонію для органа «Чорнобиль». Ця композиція супроводжуватиметься відеорядом.

Слухачі стануть водночас глядачами і перенесуть себе у події більше, ніж тридцятилітньої давнини. Симфонія Мікаела Таривердієва прозвучить поруч із творами для органа Й. Л. Кребса, Й. Пахельбеля, А. Гільманна та Й. С. Баха.

Коли: 4 серпня, 19:00

Адреса: вул. Чайковського, 7

Вартість квитків: 70 - 110 грн

Купити квитки можна за посиланням.

Кіно

Фільм Темні уми у кінотеатрі Multiplex/Viktoria Gardens

За мотивами серії романів Олександри Брекен. Від невідомої хвороби в Америці померли 98% дітей. У двох відсотків, які вижили, розвиваються надзвичайні здібності, через що їх поміщають у концентраційні табори. 16-річна дівчинка тікає від жахів табору і разом з групою інших підлітків переховується від уряду.

У фільмі зігралиАмандла Стенберг, Гарріс Дікінсон, Менді Мур, Ґвендолін Крісті, Марк О’Брайен, Семмі Ротібі.

Коли: субота та неділя, 4 та 5 серпня протягом дня

Адреса: вул. Кульпарківська, 226а

Вартість квитків: від 50 грн

Придбати квитки можна за посиланням.

Фільм Зо у кінотеатрі Планета кіно/Forum Lviv

За сюжетом фільму, науковець Коул займається розробкою так званих синтетиків. Допомагає йому в цьому асистентка Зо. Штучні створіння, роботи, які нічим не відрізняються від людей, вигадані спеціально, аби стати ідеальною парою для когось. Вони вірно любитимуть, ніколи не зрадять та ніколи не розчарують. Та чи справжні ці почуття? Світ незворотньо змінився – за допомогою спеціальних препаратів можна викликати почуття закоханості. Сумісність партнерів перевіряє спеціальна програма. І серед усієї прагматичності та передбачуваності аспектів, пов'язаних із коханням, герої намагатимуться знайти справжні почуття.

Фантастичний фільм «Зо» створено на студії Рідлі Скотта, де питання взаємин із штучним інтелектом вже піднімалися раніше. Спершу передбачалося, що головну роль у стрічці зіграє Чарлі Ханнем – про це оголосили у 2016 році. У травні 2017 актора замінили на Юена МакҐрегора. Режисерське крісло зайняв володар премії Венеціанського кінофестивалю Дрейк Дорімус.

У фільмі зіграли Юен МакҐрегор, Леа Сейду, Тео Джеймс, Меттью Грей Гублер, Рашида Джонс та інші.

Коли: субота та неділя, 4 та 5 серпня, о 16:05 та 19:45

Адреса: вул. Під Дубом, 7Б

Вартість квитків: 130 грн

Придбати квитки можна за посиланням.

Виставки

Виставка Рейчел Стівенс «Ключ до міста: три способи уявнити єврейську спадщину у Львові» у Центрі міської історії

Виставка складається з трьох частин. Перша – «Артефакт» – це ключ від синагоги, який хтось просто продав для організаторки. Для неї він став символом, що перевідкриває спадщину, тож інсталяція із цим ключем буде представлена на виставці.

Інший компонент виставки – це історія Христини Хігер – дівчинки, якій вдалося врятуватися, переховатися у каналізаційній системі Львова, де вона тривалий час перебовула з родичами під час Голокосту.

Організатори спробували по-своєму реконструювати цю історію та з перспективи простору і місця розказати її, показати маршрут переховування родини Хігер.

Третя частина виставки – це цифрова карта «Єврейський Львів: 100 адрес» про єврейські місця та спадщину у Львові. Основою цієї карти стали роботи Бориса Орича, який протягом 80-их та 90-их років намагався відкривати раніше замовчувану у Радянському Союзі єврейську спадщину Львова.

Детальніше про виставку ви зможете почитати у нашому матеріалі.

Виставка триває до 2 вересня.

Адреса: вул. академіка Богомольця, 6

«Наші 2018»: Виставка кращих дипломних робіт ЛНАМ

У рамках вступної кампанії Академія вирішила представити експозицію з найбльш цікавих та експериментальних дипломних проектів цьогорічного випуску. Організатори кажуть, що виставка демонструє широкий діапазон художніх форм, тем, ідей, технік та жанрів та засвідчує присутність у ЛНАМ не лише традиційних, а й інноваційних практик, які часто перебувають на межі декоративно-прикладного, образотворчого мистецтва та дизайну.

На виставці можна побачити концептуально цілісні та технологічно складні твори, інсталяції, оригінальні розробки у сфері дизайну та художнього текстилю, сучасний іконопис, скульптуру, модерні ужиткові речі, що вирізняються довершеними естетичними якостями та ін.

Виставка триватиме до 15 серпня.

Адреса: вул. Кубійовича, 35б.

Вхід вільний.

Виставка Світлани та Василя Ярич. Живопис та скульптура у Мистецькій галереї «Зелена Канапа»

Нові скульптури з дерева, каменю та бронзи Василя, автора пам’ятника королю Данилу, вперше будуть презентовані загалу. Художника цікавлять не «пафосні» теми: ніжні інтимні портрети матері і дитя, оголені фігури в своїй природній красі, філософські і духовні теми, зокрема прощення і примирення, як «Повернення блудного сина».

Праці Світлана виросли з графіки, якою вона займалася з 90-х років. Її сюжетам притаманні гармонія кольору і плям на площині. Світлана виступає композитором тих поєднань і композиції вона створює вишукані. Серед абстрактних полотен Світлана Ярич представить один жіночий портрет з стилістичними елементами історизму.

Виставка триватиме до 26 серпня.

Адреса: вул. Вірменська, 7.

Вхід вільний.

Виставка ​живопису «Крок до моря» у «PROART GALLERY»

На виставці представлено роботи 14 львівських художників, об`єднаних у єдиній морській тематиці. В атмосферних та легких роботах митців – найщиріші почуття. Художники передають на своїх полотнах особливості морських кольорів та відтінки води. Дивовижні пейзажі та сюжети, сповнені відкритості та глибини показують чарівність та бездоганність морського краєвиду.

Виставка триватиме до 7 серпня.

Адреса: вул. Героїв УПА, 77.

Інші події: лекції, тренінги, вечірки

Лицарські поєдинки Воїни епох в музеї народної архітектури і побуту у Львові імені Климентія Шептицького

На вихідних ви зможете відвести дітей у Шевченківський гай подивитися на спортсменів та спеціалістів із середньовічного бою, котрі продемонструють, як кується перемога у видовищних поєдинках.

На дітей чекають безкоштовні локації: арчер-таґ, спортивний меч, стрільба з луку тощо.

Коли: 4 та 5 серпня

Адреса: вул. Чернеча Гора, 1

Придбати квитки можна на місці.

Вінілова BARAHOLKA на площі Коліївщини

Львів’ян кличуть шукати, мінятися, торгуватися та поповнювати свої вінілові колекції в цю неділю на пл. Коліївщини о 12:00 год. Можна брати із собою вініли, які хочеться продати.

Коли: 5 серпня, 12:00

Адреса: площа Коліївщини

Відкритий забіг Lviv runday! у Стрийському парку

Львів’ян кличуть на вранішній суботній відкритий забіг в форматі runday в мальовничому Стрийському парку в дружній і веселій атмосфері. Умови участі в забігу прості: треба безкоштовно зареєструватися на www.runday.org, не зважати на жодні обмеження щодо віку або спортивної форми. Варто дістатися о 9:30 до точки збору у Стрийському парку. Вхід із вулиці Уласа Самчука.

А для тих хто бігати не хоче, є можливість стати волонтером.

Розклад заходу:

8:30 - збір

8:50 - розминка

09:00 - старт забігу

09:40 - заминка

Коли: 4 серпня, 08:30

Адреса: Стрийський парк

Якщо ж подій на вихідні для вас замало чи ви плануєте відпочити без зайвих людей, згадайте, де у Львові можна розводити багаття та рушайте на пікнік, відвідайте львівські озера чи рушайте до одного з найстаріших поселень Львівщини, або, наприклад, до старовинного палацу у Ходорові.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!