Російські командири відмовляються воювати, – Генштаб

3363 0
Окупаційні війська відводять на деяких напрямках. Деякі їх командири відмовляються воювати в Україні.

Командири російських військових угруповань відмовляються від участі в бойових діях. Крім того, військовослужбовці масово пишуть рапорти на звільнення. Про це повідомляє Генеральний штаб ЗСУ. 

Рівень мотивації та морально-психологічний стан у війську противника залишається вкрай низьким. Командири різних рівнів 3-ї мотострілецької дивізії 20-ї загальновійськової армії Західного військового округу відмовляються від участі в бойових діях. 

Солдати 2-х батальйонно-тактичних груп 4-ї військової бази зі складу 58-ї  російської загальновійськової армії Південного військового округу, відмовились воювати на території України. Їх планують повернути до місць постійної дислокації.

Читайте також: Російські війська в Україні збили власний літак, – британська розвідка

Щоб поповнити втрати, російське керівництво агітує цивільних щодо вступу до збройних сил. Такі заходи проводять як на території російської федерації, так і на тимчасово окупованих територіях Донецької, Луганської областей та у Криму.

Окупанти продовжують систематично порушувати вимоги Міжнародного гуманітарного права щодо ведення війни. Вони так само розміщують озброєння та військову техніку близько до житлової інфраструктури, проводять фільтраційні заходи на тимчасово зайнятих територіях, здійснюють насильство стосовно місцевих жителів, займаються мародерством та пограбуваннями.

На території Донецької та Луганської областей захисники та захисниці України за минулу добу відбили шість атак ворога. При цьому знищено чотири танки, шість одиниць броньованої техніки та сім автомобілів противника.

Повітряні Сили ЗСУ за попередню добу збили 8 повітряних цілей: два літаки, один вертоліт, один БПЛА та чотири крилаті ракети. Українська авіація продовжувала завдавати удари по місцях скупчення військ противника, колонах військової техніки та логістичних центрах.

Нагадаємо, що ворог втратив у війні 100 реактивних систем залпового вогню та більше 600 танків. Від початку повномасштабного вторгнення в Україну російська армія втратила 17800 солдатів.

 

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!