Відновлені об'єкти енергетики в Києві будуть більш захищені, – Пантелєєв

1404 0
Україна вивчає міжнародний досвід захисту цивільної інфраструктури
Фото умовне

Фото умовне

Столичні об’єкти енергетики, які модернізують після руйнувань, вже будуть більш захищені. Про це повідомив заступник голови Київської міської державної адміністрації Петро Пантелєєв в інтерв’ю ТСН.

За його словами, устаткування, яке є наразі, не будувалося з розрахунками на ракетні обстріли. Це суто цивільна інфраструктура і вона достатньо вразлива.

«Зараз ми продовжуємо працювати над фізичним захистом таких об’єктів. А якщо говорити загалом про модернізацію, то вона обов’язково буде, і в основу буде покладено захист таких систем та обладнання», – зазначив Пантелєєв.

Він додав, що є міжнародний досвід захисту такої інфраструктури і в Україні його вивчають та аналізують.

Заступник мера переконаний, що незабаром буде змінена профільна нормативна документація і вже нове обладнання розміщуватимуть в максимально захищених місцях, як того вимагають умови війни.

Читайте також: Названо три райони Києва, в яких найважче відновити електропостачання після обстрілів

Нагадаємо, вранці 26 січня Сили ППО ЗСУ збили 20 ракет у повітряному просторі Києва, а перед цим вночі місто атакували 15 іранських дронів, які також були знищені. Повідомлялося про вибух ракети у Дніпровському районі Києва та падіння уламка ракети в Голосіївському районі, внаслідок чого загинув чоловік і двоє людей отримали поранення. Об'єкти інфраструктури Києва не зазнали пошкоджень і працюють в штатному режимі.

Водночас в Київській області російською ракетою пошкоджено енергетичний об’єкт та житлові будинки. Наразі в області застосовані екстрені відключення електроенергії. Графіки вимкнень на цей час не діють.

Загалом росіяни випустили по Україні 55 ракет, 47 з них збили сили ППО ЗСУ.

Станіслав Нестеренко


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!