Відновлення сполучення з Полтавою та повторний наступ на столицю. Головні події дня у Києві

353 0
Дайджест новин за 9 травня.
Фото: КМДА

Фото: КМДА

Безпекова ситуація

У Києві 9 травня несли посилену службу патрулі Національної поліції та Національної гвардії для убезпечення від провокацій.

Крім того, радник керівника Офісу президента Олексій Арестович назвав цілком імовірним повторний наступ Росії на столицю. Водночас у Міноборони заявили, що зберігається небезпека нанесення по столиці та області ракетних ударів з боку Росії.

Читайте також: На Київщині прогнозують різке похолодання

Транспорт

9 травня запустили сполучення між Києвом та Полтавою дорогою М-03, яка є однією з найважливіших в країні. Поблизу села Борщів, яке на Київщині, збудували тимчасову об'їзну дорогу поруч зі зруйнованим мостом. 

Культура

Монумент «Батьківщина-мати» ввечері 8 травня підсвітили кольорами державного прапора. Це зробили для того, щоб вкотре продемонструвати світу силу духу й єднання українців задля перемоги нашої держави.

Крім того, у Національному музеї історії України у Другій світовій війні відкрили виставку «Україна – розп’яття». Виставка експонуватиметься у виставковому центрі музею. 

Читайте також: У Києві попрощалися з загиблим журналістом Олександром Маховим

Київська область

Під час проведення слідчих дій поблизу смт Макарів на Київщині на узбіччі автодороги виявили поховання трьох цивільних людей. За попередньою інформацією, військовослужбовці збройних сил РФ під час окупації населеного пункту пострілами в голову вбили трьох чоловіків.

 

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!