Відновлення мосту в області та безкоштовні курси української. Головні події дня у Києві

570 0
Дайджест новин за 16 серпня.
КИЇВ. ФОТО: КМДА

КИЇВ. ФОТО: КМДА

Звірства росіян на Київщині 

За даними очільника поліції Київської області Андрія Нєбитова, станом на 15 серпня на Київщині виявили 1352 тіла вбитих окупантами мирних жителів. 

Відновлення зруйнованої інфраструктури в області

У Макарові на Київщині відремонтували міст через річку Здвиж. За словами голови Київської обласної військової адміністрації Олексія Кулеби, міст знаходиться на автошляху Т 1019, що сполучає Вишгородський, Бучанський та Фастівський райони. Він був пошкоджений російськими військовими внаслідок прямого влучання снарядів. Тепер ділянка через міст повністю відкрита для руху легкового та вантажного транспорту.

Електронні петиції

У міському застосунку «Київ Цифровий» тепер можна голосувати за електронні петиції. Користувачі зможуть: переглянути опубліковані на сайті петиції та детальну інформацію про них; підтримати петицію; відслідковувати прогрес підписаних ними петицій.

Безкоштовні курси української мови

У «BiblioHub» Деснянського району Києва всі охочі можуть долучитись до експрес-курсів української мови. Під час занять учасники зможуть дізнатись про риторику та техніку мовлення, як розставляти наголоси у словах, а також лексичне значення слів. Перші тренінги експрес-курсів української мови відбудуться 18 серпня (з 16:00 до 18:00) за адресою: вул. Бальзака, 28. Щоб долучитись до них, необхідно пройти попередню реєстрацію за телефоном (063) 648-36-78. 

Муніципальні кінотеатри безкоштовно покажуть українські фільми

До Дня Незалежності у Києві з 20 до 27 серпня пройде творчий проєкт «Кіновідлуння», у рамках якого всі охочі зможуть безкоштовно переглянути українські фільми. Детальніше про те, в яких кінотеатрах, коли та які фільми можна буде переглянути, читайте на сайті Tvoemisto.tv за посиланням


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!