Відновлення навчання в школах та хто і як проєктує львівські вулиці. Головне за добу

1265 0
Коротко про головні новини за минулу добу.
Фото: Анни Чистякової

Фото: Анни Чистякової

Продовження карантину. Посилені карантинні обмеження, які почали діяти у Львові наприкінці жовтня, продовжують ще на два тижні – до 29 листопада. Усі обмеження, як діяли в місті і стосувалися «червоної» зони, залишаються незмінними.

Повернення за парти. З понеділка, 15 листопада, учні 1-4 класів повертаються до очної форми навчання. Наступну комісію проведуть у п‘ятницю, де обговорять подальші рішення.

Хто і як проєктує львівські вулиці. Тvoemisto.tv проаналізувало, як Львів підходить до реконструкцій вулиць, хто виготовляв проєкти останніх масштабних реконструкцій, через що затримуються ремонтні роботи, а також, що потрібно для того, аби покращити цю ситуацію.

Читайте також: Все можна робити швидше? Хто та як проєктує львівські вулиці

Унікальні фрески храму. У Гарнізонному храмі св. ап. Петра і Павла на склепінні центральної нави завершили реставрацію фресок 1740 року авторства Франциска Екштайна, повідомляє ЛМР. Це найбільший міжнародний реставраційний проєкт України, над яким одночасно працювали 20 українських та польських реставраторів під керівництвом доктора Павла Болінського. На роботи витратили понад 20 млн грн.

Сміттєпереробний на Пластовій. Сміттєпереробний завод у Львові, що буде на вул. Пластовій, 13, планують збудвати до серпня 2023 року. Зараз на ділянці майбутнього сміттєпереробного заводу проводять мобілізаційні роботи, які підрядник має виконати згідно з контрактом. Крім того, він вивчає проєктну документацію та вносить свої корективи. Він каже, що потужність майбутнього заводу становитиме 240 тисяч тонн відходів на рік. Збудують його біля очисних споруд ЛМКП «Львівводоканал».

Нові авіарейси. Український лоукостер Bees Airline запускає рейси зі Львова до Праги у Чехії. Перші авіарейси стартують вже з 20 грудня цього року. Польоти відбуватимуться по понеділках та п’ятницях. Вартість квитка в один бік становить 989 гривень. Окрім цього, напередодні авіаперевізник анонсував рейси зі Львові до Києва.

Читайте також: У Гарнізонному храмі завершили реставрацію фресок із 300-літньою історією. Фото дня

Фейкові замінування торговельних центрів. У Львові поліцейські перевіряють повідомлення про замінування семи торговельних центрів. Правоохоронці розпочали обстеження приміщень та прилеглих територій, а також евакуацію відвідувачів та персоналу. Анонім повідомив про замінування торгово-розважальних центрів «Кінг Крос Леополіс», «Вікторія Гарденс», «Форум Львів», СТРЦ «Спартак» та торгівельних центрів «Скриня», «Вернісаж» та «Роксолана».

Диспансер замість санаторію. Обласний дитячий протитуберкульозний санаторій «Журавно» планують перепрофілювати у психоневрологічний диспансер. Упродовж останніх 5 років тут пролікували лише двох профільних хворих дітей. З вересня заклад припинив приймати на лікування дітей.

Ще один ресторан в центрі Львова. У Львові, у будинку на площі Ринок, 20, у підвалі та на першому поверсі проводять ремонт, тут відкриють ресторан. Мешканці будинку скаржаться на «гарячій лінії міста», що власник приміщення облаштовує систему кондиціонування, яка виходитиме у внутрішній двір, куди виходять і вікна з квартир. На площі Ринок 19, 20, 21, де колись був ресторан «Під Левом», зараз проводять ремонтно-реставраційні роботи. Там також тепер облаштують кафе.

Читайте також: Із понеділка учні 1-4 класів у Львові повертаються за парти

Приміщення зі знижкою. Нежитлові приміщення другого, третього та четвертого поверхів у будинку, що на площі Ринок, 20 у Львові, продадуть за майже 4 млн грн. Будинок є пам’яткою архітектури національного значення. На аукціон 162,7 кв. метри приміщень виставило управління комунальної власності ЛМР. Цей лот у системі Рrozorro.sale пропонують прдати вдруге за зниженою на 50% ціною.

Найкращий проєкт. Проєкт реконструкції площі Коліївщини у Львові обрали переможцем огляду-конкурсу «Премія Національної спілки архітекторів України 2021». На розгляд журі подали орієнтовно 200 робіт з різних регіонів України. Зокрема, у номінації «Ландшафтна архітектура» дипломами лауреатів нагородили команду науково-виробничої фірми Urbanideas/Рутенія – Ольгу Криворучко, Олександра Гуцуляка та Анастасію Гапанович.

Гарного дня!


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!