Відновлення статусу ядерної держави підтримують 53% українців. Опитування

839 0
За 10 років цей показник зріс удвічі.
Фото: Pexels

Фото: Pexels

В Україні зросла кількість тих, хто підтримує відновлення країною статусу ядерної держави. Так, у 2019 році таких було 47% – у 2019 році, а у 2022-му – 53%. Про це свідчать результати дослідження, що проводила соціологічна група «Рейтинг» 20-21 листопада цього року. 

Окрім цього, вступ України в НАТО (61%) та ядерне роззброєння росії (50%) – це заходи стримування майбутніх нападів на Україну, що найчастіше підтримують респонденти. Вступ України в ЄС та гарантії від західних партнерів щодо надання озброєння Україні як методи стримування підтримують по 34% опитаних. Ядерне озброєння України та фінансову допомогу нашій державі обрали по 17%. За підписання мирних угод з росією як метод стримування агресії – лише 8%.

 Читайте також: Україна подає заявку на вступ до НАТО

Дещо більше в ефективність підписання мирних угод з росією вірять мешканці сходу й півдня, а також ті, хто підтримує відвоювання військовим шляхом лише території, контрольованої на 24.02.2022. Водночас в усіх регіональних та вікових групах переконлива більшість обирали найкращою гарантією безпеки вступ України в НАТО та ядерне роззброєння росії.

Додамо, що опитування проводили серед населення України віком від 18 років і старших в усіх областях, крім тимчасово окупованих територій Криму та Донбасу, а також територій, де на момент опитування відсутній український мобільний зв'язок. Результати зважені з використанням актуальних даних Державної служби статистики України. Вибірка репрезентативна за віком, статтю і типом поселення. Вибіркова сукупність становить 1000 респондентів . Метод опитування – телефонні інтерв'ю з використанням комп'ютера на основі випадкової вибірки мобільних телефонних номерів. Помилка репрезентативності дослідження з довірчою імовірністю 0,95: не більше 3,1%. 

Ольга Коваль

Інфографіка з презентації Рейтингу

______________________________________________________________________________________________

______

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!