Відновлення зруйнованого мосту та безпекові тренінги у метро. Головні події дня у Києві

641 0
Дайджест новин за 27 липня.
КИЇВ. ФОТО: КМДА

КИЇВ. ФОТО: КМДА

Війна з росією 

За час війни в Україні російська армія втратила вже 40 070 своїх військових. Зокрема, за попередню добу українські захисники ліквідували близько 200 військових. 

Крім того, українські військові завдали точкових ракетних ударів по Антонівському мосту в Херсоні. «Ми не руйнуємо інфраструктуру, ми руйнуємо плани ворога», – коментує це начальниця об'єднаного координаційного пресцентру Сил оборони півдня України Наталя Гуменюк, зазначаючи, що робота української артилерії делікатна, ювелірна і спрямована більше на деморалізацію російського війська.

Кадрові перестановки

Верховна Рада проголосувала за кандидатуру народного депутата від «Слуги народу» Андрія Костіна на посаду генерального прокурора України. «За» проголосували 299 парламентарів. 

Для 84% українців територіальні поступки неприпустимі 

Для 84% українців жодні територіальні поступки не є припустимими. Лише 10% вважають, що для досягнення миру і збереження незалежності можна відмовитися від деяких територій. Про це свідчать результати опитування громадської думки. 

Лінія кризової підтримки для ветеранів та родин загиблих військових 

Український ветеранський фонд запустив гарячу лінію кризової допомоги для ветеранів, їхніх родин і родин загиблих військовослужбовців. Ті, хто опинився у критичних ситуаціях і потребує невідкладної та своєчасної фахової підтримки, можуть звернутися за номером: 067 400 46 60. Гаряча лінія працює з понеділка до неділі з 10:00 до 20:00.

Відкриття руху зруйнованим мостом у Бородянці

На трасі М-07 Київ-Ковель-Ягодин у Бородянці (Київська область) облаштували проїзд зруйнованим мостом через річку Здвиж. Наразі на ділянці дороги відновлений повноцінний рух транспорту. 

Викриття чоловіка, який привласнив гуманітарну допомогу 0,5 млн грн

У столиці перед судом постане чоловік, який привласнив гуманітарну допомогу на пів мільйона гривень. Він у телеграм-каналі розмістив оголошення про надання послуг з перевезення гуманітарних вантажів. Для подолання нібито проблем з перевезення чоловік вимагав у потерпілих від 10 до 16 тисяч гривень, а потім просив перераховувати додаткові гроші. Йому загрожує до восьми років в’язниці. 

Безпекові тренінги у метро

Рятувальники, сапери і психологи провели перші безпекові тренінги для киян на одній зі станцій метро. Локацію обрали, аби залучити до навчань та поділитися корисною інформацією з якомога більшою кількістю містян.

Забіг на підтримку захисників «Азовсталі»

У Києві 30 липня о 10:00 відбудеться біговий флешмоб під назвою «Біжу за «Азовсталь». Він стартує на Трухановому острові, біля спуску з Пішохідного мосту. Метою забігу є не дати світу забути про оборонців Маріуполя. До Києва масштабний біговий марафон вже підтримали Запоріжжя, Чернігів, Дніпро, Рівне, Черкаси, Івано-Франківськ, Луцьк, Львів, Тернопіль, Хмельницький, Умань, Полтава, Кам‘янець-Подільський та Вінниця, а також чимало міст Європи.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!