Відповіді на ЗНО з української мови можуть переглянути

3417 0
Якщо за результатами експрес-аналізу буде встановлено, що дуже велика кількість абітурієнтів не змогла правильно виконати завдання тесту ЗНО з української мови і літератури № № 29 -33, то Український центр оцінювання якості освіти проситиме Комісію з визначення результатів повернутися до визначення правильних відповідей на зазначені завдання.
фото: dobre.stb.ua

фото: dobre.stb.ua

Про це йдеться у повідомленні Українського центру оцінювання якості освіти щодо правильності відповідей на завдання тесту з української мови і літератури, які викликали негативний суспільний резонанс.

Причиною такого рішення стало те, що після оголошення правильних відповідей на ЗНО з української мови та літератури надійшла велика кількість звернень про незгоду із затвердженими результатами відповідей на завдання № 29, 30, 31, 32, 33.

У центрі зазначають, що комісія, яка визначала правильні відповіді на завдання тесту сформована з досвідчених та висококваліфікованих фахівців, які працюють у загальноосвітніх навчальних закладах, університетах, наукових і методичних установах. Лише члени Комісії уповноважені визначати правильність відповідей на завдання тесту. На підставі рішення Комісії визначається результат виконання тесту кожним учасником зовнішнього оцінювання. Однак, зважаючи на велику кількість звернень та негативний суспільний резонанс, керівництвом УЦОЯО прийнято рішення повернутися до розгляду питання про доцільність вилучення завдань № 29-33 із сертифікаційної роботи або про перегляд системи їхнього оцінювання після отримання результатів експрес-аналізу тесту з української мови і літератури.

У центрі наголошують, що якщо за результатами експрес-аналізу буде встановлено, що дуже велика кількість абітурієнтів не змогла правильно виконати зазначені завдання, то УЦОЯО буде просити Комісію з визначення результатів повернутися до визначення правильних відповідей на завдання та ухвалити нове або підтвердити попереднє рішення.

ЗНО з української мови і літератури проводили 24 квітня, наступного дня були оприлюдненні правильні відповіді на завдання тесту.

Джерело: Освіта.UA

Опублікавула Юлія Сабадишина


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!