Відпрацьовані батрейки і лампи у Львові збиратимуть екобуси

3164 0
Спеціальні автобси у Львові вже цього року почнуть збирати відпрацьовані батарейки з контейнерів, розташованих по всьому місту. «Автобуси ми закупили за кошти ЄС в межах програми транскордонного спіробітництва. Призначення автобусів – збирати по місту відпрацьовані батарейки. Батарейки можна здати в контейнери, розташовані по всьому місту: в державних установах, ЛКП тощо. Загалом – понад 80 контейнерів», – розповіла tvoemisto.tv в.о начальника управління екології та благоустрою Львівської міської ради Оксана Війтик.
Фото: tvoemisto.tv

Фото: tvoemisto.tv

Автобуси збиратимуть батрейки і відвозитимуть на склад. «Наразі вони зберігатимуться на складі, оскільки в Україні ще немає підприємства, яке б утилізувало батарейки. Однак потенційні інвестори, які були б готові переробляти їх в Україні, скаржаться, що немає сировини. Власне таким чином ми покажемо, що ця сировина є, і привчимо людей до здачі батарейок», – сказала Оксана Війтик.

Вона додала: «При накопиченні батарейок, і якщо таке підприємство не запрацює, маємо розроблені механізми з польськими партнерами – будемо намагатися передати їх на утилізацію в Європу».

Також з 2015 року у Львові знешкоджуватимуть відпрацьовані енергоощадні (ртутні) лампи.

«Зараз оголошено тенденр (на закупівлю спеціальної установки), потім буде процес отримання ліцензії на її роботу, тоді ми зможемо збирати по місту відпрацьовані енергоощадні лампи. Збирати їх в окремі контейнери ми не можемо, оскільки кожен контейнер потребує окремої ліцензії від Мінекології. Томуекобуси їздитимуть містом по певних локаціях за графіком і забиратимуть лампи. На сайті міської ради буде розміщено інформацію про локації та графік збору ламп», – сказала Оксана Війтик.

Нагадаємо, у Львові встановлено понад 80 спеціалізованих контейнерів для збору відпрацьованих батарейок. Карта.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!