Відселеним із будинку на Хімічній львів’янам міськрада щомісяця платитиме 10-16 тис. гривень

1862 0
Повернутись у свої будинки вони зможуть орієнтовно за 8 місяців.
Фото: google maps

Фото: google maps

Сьогодні, 15 листопада, виконавчий комітет ЛМР ухвалив рішення про щомісячні виплати на оренду житла мешканцям аварійного будинку на вул. Хімічній, 2. 

Як доповів керівник управління житлового господарства ЛМР Владислав Іванов, мешканцям, які проживали в однокімнатних квартирах, платитимуть 10,5 тис. грн щомісяця. Тим, хто жив у двокімнатних квартирах, платитимуть щомісяця 16 тис. грн.

Читайте також: На місці аварійного будинку на вулиці Хмельницького у Львові УГКЦ зведе культурно-духовний центр

Орієнтовний час відселення, каже Владислав Іванов, становитиме 8 місяців. За цей час в будинку мають провести протиаварійні роботи.

Наразі відселено мешканців із трьох квартир, решта – підшукують собі житло, адже це потрібно зробити самостійно. Також самостійно люди мають оплачувати комунальні послуги.

Нагадаємо, що під час прокладання колектора на перехресті Замарстинівська – Хімічна мешканці будинків на Хімічній, 2 та Замарстинівській, 51 почали скаржитись на значні тріщини. Після цього комісія ТЕБ і НС вирішила укріпити фундаменти та фасади цих будинків.

Олександра Бодняк


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!