Відсьогодні майбутні водії складають екзамени за новими правилами

3943 0
Зокрема, питання згрупували відповідно до категорій водійського посвідчення.
фото: silske.org

фото: silske.org

З 1 липня в Україні запровадили нові екзаменаційні питання зі знань Правил дорожнього руху для громадян, які хочуть отримати водійські посвідчення, повідомляє прес-служба Головного сервісного центру МВС.

«Питання актуалізували, виправивши їх відповідно до сучасної ситуації на дорогах, більше уваги приділили практичним навичкам, котрі знадобляться майбутнім водіям», – говорить начальник Головного сервісного центру МВС Владислав Криклій. – «Питання згрупували відповідно до категорій водійського посвідчення. Таким чином, водіям легкових автомобілів, наприклад, не доведеться відповідати на питання, пов’язані з управлінням автобусів чи вантажівок».

Читайте також: Забрати у водія готівку. Дем’ян Данилюк про африканський транспорт Львова

Інших змін теоретична частина не зазнала. Тест триватиме 20 хвилин і складатиметься з 20 питань, які обиратимуться електронною системою випадково. Загалом сформовано дві тисячі питань, які з часом оновлюватимуться та доповнюватимуться.

Тест обов’язково містить питання за 4 тематичними категоріями: 10 питань із правил дорожнього руху, 4 питання з будови та експлуатації транспортних засобів, 4 питання з основ безпеки руху та 2 питання з надання першої медичної допомоги.

Водночас Криклій наголосив, що громадянам, які вже мають водійські посвідчення, перескладати іспити у зв'язку із запровадженням нової системи не потрібно.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!