Відсьогодні міжнародні траси Львівщини патрулюватиме поліція

1798 0
Реформу ДАІ розпочали з Львівської області, оскільки було дуже багато скарг від громадян на корупційні дії даївців. Про це 25 січня на брифінгу на Львівщині повідомила голова Національної поліції України Хатія Деканоїдзе.

«Надходило дуже багато скарг від громадян Львівської області. Люди писали, що даївці, які стояли, грабували людей», – повідомила Деканоїдзе.

За її словами, відсьогодні на трасах Львівщини працюватимуть патрульні, які досі працювали у патрульній поліції Львова. Поступово буде задіяний резерв та оголошено додатковий набір у патрульну поліцію. За словами Деканоїдзе, на Львівщині 518 км доріг міжнародного значення та три пости, які відсьогодні патрулюватимуть поліцейські.

Вже невдовзі реформа торкнеться й інших регіонів. «Всі траси буде перекривати патрульна поліція», – повідомила голова Національної поліції. До кінця травня в Україні повністю буде ліквідовано ДАІ. Патрульні будуть працювати на міжнародних трасах Львівської області, далі буде Харків, потім інші регіони України.

Функції патрульних – слідкувати за порядком на трасах, оформляти ДТП, надавати допомогу громадянам.

За матеріалами: zik.ua, tyzhden.ua.

Опублікувала Наталія Середюк

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!