Відсьогодні прикордонники можуть проводити поверхневу перевірку

1372 0
У разі відмови від перевірки особу можуть притягнути до адміністративної відповідальності.
Фото: ДПСУ

Фото: ДПСУ

Відсьогодні, 15 грудня, прикордонники мають право здійснювати поверхневу перевірку осіб, речей і транспортних засобів. Про це повідомили у пресслужбі Державної прикордонної служби України.

«Прикордонники отримали право здійснювати на підставах та в порядку, встановлених законодавством, візуальний огляд осіб, речей, товарів (вантажів), транспортних засобів (поверхнева перевірка), а так само особистий огляд затриманих осіб та огляд і, в разі потреби, вилучення речей, що можуть бути речовими доказами або заподіяти шкоду життю і здоров’ю людини», – йдеться у повідомленні.

Згідно із цими змінами поверхнева перевірка здійснюється щодо об’єктів, які преебувають у контрольованому прикордонному районі, в пункті пропуску через український кордон або контрольованому пункті в’їзд-виїзду.

Якщо особа відмовиться від перевірки, то її можуть притягнути до адміністративної відповідальності.  

У яких випадках можуть здійснювати поверхневу перевірку:

  • Якщо особа порушує чи пробує порушити прикордонний режим у пунктах пропуску;
  • Якщо особа без дозволу перебуває в межах прикордонної смуги;
  • Якщо є підстави вважати, що в транспортному засобі правопорушник чи особа, свободу якої обмежують в незаконний спосіб;
  • Якщо є підстави вважати, що в транспортному засобі є річ, обіг якої заборонено, або якщо вона загрожує життю;
  • Якщо транспортний засіб чи будь-яка інша річ є знаряддям вчинення правопорушення або ж вони у місці, де скоїли порушення.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!