Відстронення невакцинованих з 9 грудня та поширення нового штаму коронавірусу. Головне

2511 0
Коротко про головні новини минулої доби.

У православних християн та греко-католиків 28 листопада розпочався Різдвяний піст. Він триватиме 40 днів до Різдвяного Святвечора, тобто до 6 січня включно. Піст перед Різдвом ще називають Пилипівкою або останнім багатоденним постом у році. За традиціями, він менш строгий, але від деяких продуктів усе ж рекомендують утриматись.

Також учора почалося святкування Хануки. Це іудейське свято, яке відзначають євреї всього світу. Його також називають «Свято восьми свічок» або «Свято вогнів», а головним символом є світильник ханукія з запаленими вісьмома свічками,

У Львові з 15 поверху випала жінка. Трагічний випадок трапився на вул. Чукаріна, біля Храму Введення Пресвятої Богородиці. Поліція встановлює обставини події та особу загиблої.

З 9 грудня 2021 року нещеплених працівників почнуть відсторонювати від роботи, без збереження зарплати. Зокрема, йдеться про працівників закладів соціального захисту, «Укрпошти», «Укрзалізниці» тощо. Повернутися на роботу після відсторонення можна вже після першої дози вакцинації. Раніше щепитися від Covid-19 зобов’язали освітян і працівників місцевих органів.

Новий штам коронавірусу «Омікрон», який вперше виявили у Ботсвані та Південно-Африканській Республіці, зафіксували у низці європейських країн. Держави вводять тимчасові обмеження на в'їзд з Африки, але там вважають, що ці рішення невиправдані.

Загалом штам «Омікрон» виявили вже у Ботсвані, ПАР, Гонконгу, Німеччині, Великій Британії, Італії, Ізраїлі та Бельгії. У Чехії та Нідерландах ще перевіряють можливе зараження новим штамом у мандрівників з Африки. Всесвітня організація охорони здоров'я визнала його таким, що викликає занепокоєння. Це вже п'ятий варіант, що непокоїть ВООЗ.

Службове авто патрульної поліції Львівської області потрапило в ДТП в центрі міста. Аварія сталася на вулиці Шота Руставелі, в ній ніхто не постраждав. Причиною зіткнення стало те, що водій не впорався з керуванням.

Гарного вам дня та початку тижня!


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!