Електронні табло у Львові почали показувати час приїзду автобусів, але не на всіх маршрутах

2604 0
Інформаційне табло відображає лише рух автобусів, у яких встановлені GPS-навігатори.
Фото: Христина Гоголь

Фото: Христина Гоголь

Електронні табло на зупинках громадського транспорту у Львові переобладнали новими процесорами, тож тепер вони можуть прогнозувати не тільки рух трамваїв і тролейбусів, а й автобусів. На сьогодні у місті таких табло працює 26. Однак попри оновлену функцію вони відображають тільки ті маршрути, на яких встановлені GPS-навігатори. Про це у коментарі Tvoemisto.tv повідомив речник ЛКП «Львівавтодор» Олексій Хміль.

Читайте також: У Львові побільшало трамваїв і тролейбусів на усіх маршрутах

«Упродовж місяця всі 26 табло були переобладнані новою програмою, що показує реальне прогнозування громадського транспорту. Важливо, що табло відображає весь громадський транспорт, у якому встановлені GPS-навігатори, незалежно чи трамвай чи тролейбус. На жаль, поки такими навігаторами обладнані тільки кілька автобусних маршрутів. Тепер діло за перевізниками, які мали би обладнати автобуси цим обладнанням», – каже він.

У режимі прогнозування вже запрацювали електронні табло на 16 зупинках, зокрема на вул. Театральній, пл. Соборній, вул. Шота Руставелі, пл. Митній, вул. Угорській, вул. Мечникова, вул. Захисників України, вул. Личаківській, вул. Дорошенка, вул. Липинського, вул. Горбачевського, вул. Київській, вул. Коновальця, а також біля ТЦ «Магнус» ,біля церкви св.Анни, біля Львівської політехніки та біля Головної пошти.

Читайте також: У Львові показали, якими будуть автомати для поповнення е-квитка

За словами Олексія Хміля, встановлювати додаткові табла на інших вулицях чи зупинках громадського транспорту, де, наприклад, не курсують трамваї чи тролейбуси, а лише автобуси, у «Львівавтодорі» поки не планують.

Водночас, на сторінці ГО «Зручне місто» пишуть, що «сортування» маршрутів громадського транспорту на табло у Львові дивує, оскільки воно відбувається не за часом прибуття/відбуття, як звично, а за порядковим номером маршруту. У «Львівавтодорі» пояснюють, що так працює встановлена програма. Крім того, пріоритетним було питання коректності виведення інформації на табло, яке на сьогодні вирішили на 70%.

Нагадаємо, на початку вересня у Львові не працювали 24 електронні табло через неякісну роботу провайдера, який надавав інформацію про рух громадського транспорту.

Юлія Осим

Фото ГО «Зручне місто»



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!