Відтепер готівки в іноземній валюті можна зняти втричі більше, – Нацбанк

4252 0
Із 30 тисяч гривень щоденний ліміт зріс до 100 тисяч в еквіваленті.
Фото: з відкритих джерел

Фото: з відкритих джерел

Національний банк збільшив щоденний ліміт на зняття готівки в Україні з рахунків в іноземній валюті з 30 тисяч гривень до 100 тисяч (в еквіваленті). Про це повідомили у пресслужбі НБУ.

Щоденний ліміт у 100 тисяч гривень на зняття коштів в Україні з рахунків в національній валюті лишається чинним. Водночас за кордоном зняття валюти з гривневих рахунків обмежено лімітом у 100 тисяч гривень на місяць. Нацбанк пояснює це тим, що ці уточнення мають запобігти виведенню капіталу за кордон у значних обсягах.

Читайте також: В Польщі можна буде обмінювати гривні на злоті 

Також НБУ дав змогу без обмежень перераховувати кошти для оплати навчання на рахунки навчальних закладів за кордоном, розширивши перелік виключень з заборони на транскордонні операції, до якого також належать витрати, пов’язані зі смертю громадян, лікуванням в медичних закладах та транспортуванням хворих.

Нагадаємо, що з середини цього тижня українці в Польщі зможуть обмінювати гривні готівкою на злоті. Ініціатива має підтримати біженців, у яких виникли труднощі з обміном коштів.  Відомо, що українці зможуть обмінювати банкноти номіналом 100, 200, 500 та 1,000 гривень загальною сумою 10 000 гривень на одну людину в відділеннях PKO BP.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!