Відтепер парковки в Україні мають облаштовувати зарядками для електрокарів

2628 0
Ними мають бути обладнані не менше 5% паркомісць.
ілюстративне фото: itc.ua

ілюстративне фото: itc.ua

Сьогодні, 1 липня, в Україні набули чинності нові ДБН щодо електричних зарядок на парковках. Ними мають облаштовувати не менше 5% паркувальних місць.

«За минулий рік у світі купили близько 2,1 млн нових електрокарів. Для прикладу, у Норвегії продали 73 тисячі електромобілів, тобто кожне друге придбане авто було електричним. Думаю, що вже в найближчі 5-10 років весь світ повністю перейде на електрокари, тому потрібно готуватися до цього вже зараз», – зазначає заступник міністра регіонального розвитку Лев Парцхаладзе.

Читайте також: Де у Львові можна зарядити електромобіль. Інтерактивна мапа заправок

За його словами, відсоток паркомісць для електрокарів планують поступово збільшувати, аби до 2030 року усі стоянки в Україні повністю були оснащені електрозарядками. Ці зміни пов’язані із зростанням популярності електрокарів, що очікується в найближчі роки.

За даними аналітиків німецького Центру управління автомобільним бізнесом (САМ), стрімке зростання кількості електрокарів прогнозується вже у 2020 році, оскільки саме на цей рік автовиробники запланували вихід на ринок багатьох нових моделей електромобілів.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!