Політична реклама

Відтепер право зупиняти водіїв має не тільки ДАІ

8472 0
Відтепер Укртрансінспекція зможе зупиняти транспортні засоби при проведенні рейдових перевірок. Співробітники Державної інспекції з безпеки на наземному транспорті отримали повноваження зупиняти транспортні засоби під час руху. Такі норми прописує відповідна постанова Кабінету міністрів, прийнята 20 травня.

Згідно з документом, посадова особа Укртрансінспекції, одягнута у форму, за допомогою сигнального диску – жезла, може зупиняти автомобіль, який здійснює перевезення пасажирів і вантажів, при проведенні рейдових перевірок, - повідомляє Ліга.Бізнес.

Працівник Укртрансінспекції має право пред'явити службове посвідчення, направлення на перевірку та повідомити про причину зупинки транспортного засобу.

Зупиняти автомобіль дозволяється в будь-який час на маршруті руху.

Підставою для зупинки може бути перевірка дотримання вимог законодавства про автомобільний транспорт, посадка чи висадка пасажирів у невстановлених місцях, порушення в розміщенні візуальної інформації на автобусах, перевезення пасажирів на міжобласних маршрутах без надання їм місць для сидіння, експлуатації таксі з порушенням вимог законодавства, відсутність номерних знаків та наявності даних, що свідчать про причетність транспортного засобу, водія, пасажирів до скоєння ДТП.

Також авто можуть зупинити в разі, якщо характер руху транспортного засобу викликає підозру в спроможності водія керувати ним. Тут мається на увазі різка зміна напрямку руху або швидкісного режиму.

Водій авто зобов'язаний надавати на перевірку потрібні документи і починати рух тільки з дозволу посадової особи.

Перевірка одного транспортного засобу проводиться протягом не більше однієї години. 

У разі, якщо при проведенні перевірки виявлено порушення законодавства про автомобільний транспорт, складається акт або протокол про адміністративне правопорушення.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!