Політична реклама

Відтепер прописувати львів'ян будуть у міграційній службі

1590 0
З 1 жовтня працівники львівських ЖЕКів, які раніше реєстрували громадян, займаються лише довідками. Прописатись чи вклеїти фото у паспорт відтепер можна лише у підрозділах міграційної служби.

З 1 жовтня з районної міграційної служби повідомили, що ми не приймаємо більше документів від мешканців на реєстрацію місця проживання і зняття з місця проживання. Людей ми повинні скеровувати безпосередньо в міграційну службу, де вже готуються відповідні пакети документів, – розповіла паспортистка ЛКП «Варшавське – 407» Оксана Захарко.

Водночас працівники комунальних підприємств кажуть, що це негативно позначиться на процесі роботи, бо ЖЕКів багато, а підрозділ міграційної служби – один на район, будуть черги.

У міграційній службі пояснили, що нововведення має надалі полегшити процедуру реєстрації. Зокрема, йдеться про формування єдиного державного демографічного реєстру.

Це європейська система, яка дозволяє людям не бігати за довідками. Тобто, коли вони приходять в будь-яку установу за їх персональними даним є єдина база, яка показує, які людина має документи, ― сказала речниця головного управління ДМС у Львівській області Світлана Мірошниченко.

Комунальники допомагатимуть громадянам підготувати необхідні для міграційної служби документи та видаватимуть довідки.

Джерело: Zaxid.net


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!