Сертифікати ЗНО діятимуть впродовж декількох років

1893 0
Міністр освіти і науки Лілія Гриневич повідомила, що з 2016 року сертифікати ЗНО будуть діяти не менше 2 років. Про це вона розповіла під час засідання уряду, яке відбулось учора, 11 травня.

За словами Міністра освіти і науки, нині відпрацьована така методологія зовнішнього назелажного оцінювання, коли  можна говорити про те, що сертифікати ЗНО можуть бути дійсними впродовж 2-3 років", - повідомила міністр.

Вона зазначила, що в останні роки випускникам потрібно було щороку здавати зовнішнє незалежне оцінювання, адже до вищого навчального закладу приймали лише за сертифікатами року вступу.

«Це було пов’язано з відсутністю методики, яка б дозволяла порівняти сертифікати різних років. Тепер така можливість буде і сертифікат буде дійсний не менше двох років», - пояснила Лілія Гриневич.

Нагадаємо, 5 травня стартувала основна сесія зовнішнього незалежного оцінювання 2016 року. Майбутні абітурієнти уже встигли здати тестування з української мови та літератури, а також з математики. Наступне ЗНО відбудеться завтра, 13 травня. Складатимуть його з історії України.

Джерело: osvita.ua

Опублікувала Мар’яна Федина


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!