Відтепер стежити за станом українських доріг можна онлайн

2478 0
Спеціальна платформа показує усі ремонти.
ілюстративне фото: Курс

ілюстративне фото: Курс

Учора, 13 вересня, Укравтодор презентував платформу для онлайн-інформування про ситуацію на дорогах: стан дорожнього покриття, ремонти, що виконуються. Про це повідомляє пресслужба Укравтодору.

Читайте також: В Україні пропонують ремонтувати дороги за новими технологіями залежно від регіону

«На карті відтворено оперативну, актуальну та достовірну інформацію щодо виконаних ремонтних робіт на дорогах країни. Відтепер кожен користувач зможе спланувати поїздку та отримати детальну інформацію щодо виду ремонту та термінів його виконання», – кажуть дорожники.

Керівник Укравтодору Славомір Новак зазначає, що така інтерактивна карта ремонтів доріг є унікальною не тільки для України, але і для європейської практики.

Також на мапі ремонтів є посилання на систему держзакупівель, аналітику порталу прозорого будівництва та інформацію щодо залучених інженерів-консультантів FIDIC.

Додатково система містить фото та відеоматеріали на початку ремонтів та після введення в експлуатацію відремонтованої ділянки.

Читайте також: Wi-Fi у поїздах можливий за пів року. Ексміністр про платні дороги, Укрзалізницю і дешеві авіарейси

«У подальшому на базі цього ресурсу планується забезпечити інформацію про стан дорожньої інфраструктури, зокрема, про актуальний стан мостових споруд, пункти відстою для вантажного транспорту, розташування медичних закладів, електрозаправок та корисні сервіси. Окрему увагу приділимо інформації про стан безпеки руху, зокрема, плануємо розміщувати оперативну відеоінформацію з проблемних ділянок, дані про інтенсивність руху, інформацію по швидкісному режиму, про обмеження руху та альтернативні маршрути. Також в планах сервіси для бізнесу, зокрема, єдине вікно сервісу здійснення габаритно-вагового контролю та оплати проїзду дорогами державного значення», – каже директор ДП «Укрдорзв’язок» Вадим Горюшко.

Перші кілька тижнів карта працюватиме в тестовому режимі. Усі пропозиції та зауваження можна надсилати на адресу Укравтодору: [email protected].


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!