Відтермінування «червоної» зони та демонтаж ринку «Добробут». Головне за добу

3931 0
Коротко про головні новини за минулу добу.
Фото: Анна Чистякова

Фото: Анна Чистякова

На Львівщині, на засіданні комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій, прийняли рішення про відтермінування розгляду питання червоної зони карантину. Тим не менше, з понеділка, 31 січня, в області через збільшення кількості хворих на коронавірус посилюють карантинні обмеження. Під забороною приймання відвідувачів у барах, ресторанах, кафе (усе на виніс), діяльність ринків, крім продовольчих; відвідування спортзалів, фітнес-центрів, басейнів; проведення всіх масових (розважальних, спортивних, соціальних, рекламних та інших).

Читайте також: Кафе на виніс та заборона масових заходів. З понеділка на Львівщині посилюють карантин

Як відреагував львівський ринок нерухомості на загрозу нового вторгнення Росії, хто і чому перебирається до Львова та скільки коштує житло у ньому, читайте у матеріалі.

У Львові погодили видачу містобудівних умов та обмежень на нове будівництво медичного центру з об’єктами інженерного забезпечення у районі вул. В. Вернадського. Йдеться про будівництво приватних медичних центрів, пологового та готелю на вулиці Вернадського, поблизу іподрому. Це територія проєктованої вулиці Вернадського, неподалік від «Арени Львів». Це землі житлової та громадської забудови.

На вулиці Науковій у Львові облаштують ковзанку та ярмарок. Рішення, яким погодили облаштування сезонної льодової ковзанки ярмарку на вул. Науковій, 35а, поблизу біля ТЦ «ВАМ», прийняли під час засідання виконавчого комітету Львівської міської ради. Ковзанку облаштують на території парковки торгового центру. Вона матиме площу 200 квадратних метрів. Підприємець облаштує також шість павільйонів для її обслуговування та торгівлі. Ковзанка працюватиме до 9 березня.

Читайте також: Люди продають свої квартири і їдуть сюди. Як у Львові змінюється ринок нерухомості

У Львові почали демонтувати частину ринку Добробут, що розташований в центрі міста на вул. Старій, 3. Павільйони на верхній частині ринку справді зносять, оскільки вони залишились без орендарів через пандемію. Зараз зачищають верхню частину від МАФів, щоб мати можливість відремонтувати стелю, яка протікає.

У Львові створять програму заходів щодо підготовки львівської громади до національного спротиву. Програму підготували виконавчі органи, спільно з фахівцями з тероборони. Її ще мають затвердити депутати міськради, а також запланувати фінансування на цей рік.

У Львові погодили видачу містобудівних умов та обмежень на нове будівництво торгово-виставкового комплексу поблизу аеропорту «Львів». Ділянку, відведену під будівництво ТЦ, планують продати на аукціоні. Йдеться про понад 1,3 га землі, яка розташована між львівським аеропортом та Скнилівським парком, на проектованій вулиці Ряшівській. Поблизу цієї ділянки впродовж десяти років планують збудувати дорогу.

Читайте також: «У вас є можливість вступити до лав резерву». Львів готує програму тероборони

У Львові розширять ще одну ділянку вулиці на виїзді зі Львова в районі ринку «Галицьке перехрестя». Там облаштують додаткову смугу руху для повороту направо, перед виїздом на трасу.

У Львові через високу орендну плату закривають аптеку «На Марійській площі», що на пл. Міцкевича, 8 в центрі міста. Також свої корективи у роботу апетки внесла і пандемія. Орендна плата висока, але вона відповідає цінам центральної частини Львова.

Через погіршення епідемічної ситуації, пов’язаної з коронавірусом, Центри надання адміністративних послуг Львівської громади тимчасово призупиняють прийом відвідувачів у суботу.

Гарного дня!


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!