Проросійська ОПЗЖ йде в ЛМР та в країні може бути карантин вихідного дня. Головне за минулу добу

4944 0
Усе, на що ви могли не звернути увагу або проспати.
Фото: Kelly Sikkema for unsplash

Фото: Kelly Sikkema for unsplash

Covid-19 – Головне. Згідно рішення комісії з питань ТЕБ і НС Львів залишився у «помаранчевій» зоні карантину. Також у ній Пустомитівський та Яворівський райони. В Україні до «червоної» зони віднесено: міста Канів та Суми. Київ – у «помаранчевій».

Читайте також: У лікарні швидкої допомоги Львова відкрили відділення нефрології та діалізу

Кількість виїздів бригад швидкої допомоги до осіб з підозрою на Covid-19 на Львівщині щоразу зростає. За  добу було майже 60 викликів. «Щоденна кількість тих, які потребують госпіталізації, коливається в межах 130 осіб. Завантаженість ліжок другу добу перевищує 50%. Тенденції тривожні», – заявив директор департаменту охорони здоров’я ЛОДА Чемерис.

МОЗ оновило список «червоних» країн зі значним поширенням коронавірусної інфекції. До списку додалися Беліз, Ісландія, Вірменія і Велика Британія, натомість Хорватія, яка була у червоній зоні, перемістилася у перелік «зелених».

Кабмін вирішив збільшити кількість тестувань в Україні – для цього виділено додаткові 260 млн грн. З них 100 млн грн – це додаткові кошти лабораторним центрам на тестування. Ще 160 млн грн підуть на закупівлю обладнання. Також 572 млн грн виділено на забезпечення киснем 80% ліжок у лікарнях.

Читайте також: В НСЗУ заявили про 20 тис. грн на одного пацієнта з Covid-19. Степанов раніше називав удвічі більшу суму

Прем’єр Шмигаль доручив МОЗ опрацювати питання щодо можливого залучення відомчих лікарень та установ Академії наук задля збільшення кількості ліжкомісць.

Голова медичного комітету ВРУ Радуцький пропонує запровадити в Україні карантин вихідного дня і відправити на дистанційне навчання виші та школи. «Це коли родина у вихідний день лишається у себе в родині. Нікуди не їздить: ні в ресторани, ні на концерти в Харків. Це не закриття підприємств, це не зупинка», – пояснив він. 

71 із 281 працівників ЦВК наразі перебувають на лікарняному, у 34 з них – коронавірус.

Румунія припинила авіасполучення з Україною через ситуацію із Covid-19.

Коронавірус – Львів – Україна. На Львівщині Covid-19 зафіксували у 247 осіб (227 – напередодні). Разом 22 177. Одужало – 8 536 (+ 140), померло – 611 (+ 11).

Читайте також: Onur розпочинає ремонт дороги між Жовквою та Кам'янка-Бузькою за майже мільярд гривень

Читайте також: Суд розблокував будівництво сміттєпереробного заводу на Пластовій у Львові

За добу лабцентри зробили 1 637 ПЛР-тестів. Залишку проб у холодильнику – 126.

В Україні Covid-19 виявлено знову у рекордних 5 804 осіб (5 397 за попередню добу). Загальна кількість 250 538 пацієнтів. Одужало – 110 650 (+ 2 417), померло – 4 770 особи (+ 89).

Перелік антилідерів змінився: Київ – 26 463 (+ 567), Харківська – 23 342 (+ 630), Львівська – 22 177 (+ 247) та Одеська області (раніше четвертою була Буковина) – 16 107 (+ 403).

Зеленський українською. Верховний суд України зобов’язав Зеленського говорити українською, поки він президент. Разом з тим, він вирішив його не карати за використання російської. На промову глави держави не державною мовою на iForum торік поскаржився львів’янин Літинський.

Читайте також: На Львівщині організували пошуки грибника, який зник ще 4 жовтня. Фото

ОПЗЖ у Львові. Цього тижня ОПЗЖ опублікувала список своїх кандидатів, які балотуються у Львівську міськраду, що могло стати несподіванкою для багатьох львів’ян. Загалом у списку 31 кандидат. Здебільшого, це мешканці Борислава, переважно безробітні або пенсіонери. Є там також і старі політичні кадри та декілька бізнесменів. Реальна ціль політсили аж ніяк не представництво у львівській Ратуші. ОПЗЖ «грає» у парламентські і президентські вибори, мобілізує електорат, вважають політологи. Дисидент, політв’язень та віцеректор УКУ Мирослав Маринович закликає бути пильними і викривати задуми цієї партії.

Tvoemisto.tv з’ясувало, якою може бути справжня ціль проросійської політсили у Львові.

Вірменія – Азербайджан. Результатом тривалих перемовин Вірменії та Азербайджану стала домовленість про перемир’я, яке вступає в силу з 12:00 10 жовтня. Країни розпочинають обмін полоненими, тілами загиблих, а також за посередництва Мінської групи ОБСЄ приступають до перемовин для мирного врегулювання конфлікту.

Читайте також: Картки та термінали Приватбанку не працюватимуть у ніч на 11 жовтня

Розпочався Lviv Fashion Week. У Львові відкрився  Львівський тиждень моди – Lviv Fashion Week. Наскрізна нитка цього LFW – свідома мода: капсульні колекції, трансформація одягу та екологічність. У перший день показів демонстрували колекції від дизайнерок Олени Болдиревої, Олесі Марчук та бренду Chereshnivska.

Гарного Вам дня!



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!