Відвідувачі музею у Львові винесли частину інсталяції, сплутавши її з рекламою

3966 0
Розмір збитків становить приблизно 140 євро.
фото: Гал-інфо

фото: Гал-інфо

Відвідувачі Національної галереї мистецтв імені Бориса Возницького винесли частину інсталяції данського художника, ймовірно сплутавши її з рекламними брошурами, повідомляє Zaxid.net.

Інсталяція експонувалася на виставці сучасного мистецтва спілки художників Данії «Данське народне мистецтво» з 1 по 23 вересня. Зникнення експонатів помітили 25 вересня.

Читайте також: Музей Соломії Крушельницкої у Львові затопили сусіди. Фото

«Інсталяція складалася з 64 друкованих кольорових брошур на картоні і називалася “Книга-гра”, які лежали прямо на підлозі і кожен міг їх погортати. Після закриття виставки ми помітили, що бракує 5 кольорових брошур по 25 сторінок», – говорить заступник директора галереї мистецтв Ігор Лесь.

За його словами, відповідальність за зникнення частини інсталяції несуть три доглядачі виставки. Брошури не мають художньої цінності, і їх можна роздрукувати знову. За попередніми підрахунками, на це потрібно 140 євро, проте наразі художник не висував претензій до галереї.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!