Відвідувати ліси на Львівщині можна, але є обмеження

2805 0
В'їзд на територію лісових масивів будь-яким транспортом заборонений.
Фото: naurok.com.ua

Фото: naurok.com.ua

Через підвищення температури повітря на Львівщині зростає рівень пожежної небезпеки. Аби запобігти виникненню пожеж, від квітня в області діють певні обмеження в лісах. Це, за словами першого заступника очільника Львівської ОВА Андрія Годика, – стандартна щорічна процедура.

Мешканці Львівської області можуть відвідувати ліси, але лише пішки. Натомість в'їзд на територію лісових масивів будь-яким транспортом заборонений. Через високий ризик пожеж також під забороною є розпалювання вогнищ в лісах.

Читайте також: Замість того, щоб палити. Як правильно утилізувати сухостій

Додамо, що щоденно рятувальники ліквідовують десятки пожеж в екосистемах на Львівщині. У результаті вогонь нещадно знищує суху траву та чагарники, і все живе, що було на цих територіях. Дуже часто вогонь виходить з-під контролю. Такі пожежі швидко поширюються, особливо у вітряну погоду. Зупинити вогонь, який набрав сили, буває дуже непросто. Підпали сухої трави караються законом у вигляді штрафів:

  • для громадян від 3 060 грн до 6 120 грн;
  • для посадових осіб 15 300 грн до 21 420 грн. 

 

Нагадаємо, попереднє рішення про заборону відвідування лісів для населення від 4 квітня 2022 року скасували.  А напередодні відбулась масова акція з висадки дерев під назвою «Ліс Перемоги». За день вдалось висадити 50 тисяч дубів та сосен на території 10 лісництв області. Мета акції – зібрати 3 000 000 гривень благодійних внесків для закупівлі амуніції для українських захисників та захисниць. Долучились до висадки дерев сотні лісівників та волонтерів.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!