Від завтра в Україні подорожчають пластикові пакети

4513 0
Найдешевший поліетиленовий пакет обійдеться у 2 гривні.
ілюстративне фото: ns-plus.com.ua

ілюстративне фото: ns-plus.com.ua

Відзавтра, 1 лютого починає діяти урядове рішення про подорожчання пластикових пакетів, яке Кабінет Міністрів ухвалив ще у грудні минулого року. Про це йдеться на сайті Міністерства економіки.

Зокрема, мінімальні роздрібні ціни на пакети зі стінками товщиною понад 50 мікрометрів, призначені для пакування та транспортування товарів і продуктів у точках роздрібної торгівлі, громадського харчування та сфери послуг становитимуть:

  • 2,00 грн за пакет без ручок і бокових складок,
  • 2,50 грн за пакет без ручок, але з боковими складками або з ручками без бокових складок
  • 3,00 грн за пакет з ручками і боковими складками.

 

Як зауважують у міністерстві, це дозволить обмежити обіг пластикових пакетів та покращити екологічну ситуацію в країні.

Читайте також: Пакет у пакеті. Що потрібно, аби львівські супермаркети припинили продавати пластикові пакети

Водночас ці вимоги не поширюються на біорозкладні та надтонкі пластикові пакети, що призначені для пакування та транспортування свіжої риби, м’яса, сипучих продуктів, льоду та використовуються як первинна упаковка до 1 січня 2023 року.

Нагадаємо, з 10 грудня в Україні почав діяти закон «Про обмеження обігу пластикових пакетів на території України». Тепер у магазинах, супермаркетах, аптеках, закладах харчування та сфері надання послуг буде заборонено безоплатне розповсюдження пластикових пакетів. Заборона не стосуватиметься біорозкладних пакетів, а також надтонких пластикових пакетів, які є первинною упаковкою для свіжої риби, м’яса і продуктів із них, сипучих продуктів та льоду. Штрафи за пластик становитимуть від 1700 гривень.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!