Віллу Левинського на Лисенка внесли до реєстру пам’яток архітектури

2724 0
Раніше мешканці повідомляли, що на місці вілли хочуть звести багатоповерхівку.
Фото: Анастасія Гаврішова

Фото: Анастасія Гаврішова

Історичну віллу-будинок №34 на вулиці Лисенка, яку збудовали 1889 року за проектом львівського архітектора Івана Левинського внесли до реєстру пам’яток архітектури місцевого значення. Про це свідчить документ Мінкульту, який опублікував на своїй сторінці у Facebook керівник організації «Хесед Ар’є» у Львові Олександр Назар.

«Ініціативна група мешканців, що виступають за збереження вілли, власним коштом виготовили документацію і до останнього пресували чиновників, які усіляко гальмували процес. Це коштувало нам 7 місяців боротьби», – повідомив він.

Читайте також: Вілла Левинського, яка може зникнути, та її мешканці. Фоторепортаж

Документ датований 4 вересня цього року. Згідно з ним, до кінця 2018 року усю облікову документацію щодо будинку мають привести у відповідність до цього наказу. Також тепер власники вілли мають підписати охоронний договір із органом, який відповідає за збереження культурної спадщини.

Нагадаємо, що учасники громадянської ініціативи на захист вілли раніше заявляли, що на її місці планують звести багатоповерхівку.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!