Віллу на Коновальця продали скандальній фірмі за 4 мільйони гривень

5218 1
Будівлю намагалися продати уже тричі.
Фото: wikimedia.org

Фото: wikimedia.org

Віллу на вулиці Коновальця, 88, площею 250,8 кв. м продали з аукціону за 4 млн гривень. Про це стало відомо із сайту електронних продажів Prozorro.

Зокрема, управління комунальної власності Львівської міськради виставило на продаж нежитлові приміщення підвалу будинку, перший поверх та мезоніну. Вілла є пам’яткою архітектури місцевого значення й розташована у межах історичного ареалу Львова. Віллу для власного житла збудував місцевий будівничий Михайло Макович у 1904-1905 роках.

Свої пропозиції на торги подали 6 компаній та 7 приватних осіб. Після проведення аукціону, про намір укласти договір повідомили ТзОВ Виробниче підприємство «Будінвест», яке запропонувало придбати будинок за 4 млн 100 грн. 

Читайте також: Власника вілли на Свєнціцького оштрафували на 170 тисяч гривень

У квітні 2015 року сесія ЛМР ухвалила передати віллу для приватизації. Згодом її намагалися продати у 2016 та 2017 році. Тоді початкова вартість будівлі становила понад 5,6 млн гривень. Утретє аукціон на продаж вілли оголосили торік у листопаді. 

Згідно з даними системи Youcontrol, ТзОВ Виробниче підприємство «Будінвест» зареєстроване у Львові та займається будівництвом житлових та нежитлових приміщень. Кінцевими бенефіціарними власниками є Віктор Коць та Ігор Миколайчук, які також є власниками ТзОВ «Архібуд». Раніше її співвласниками були дружини нардепів Ярослава та Богдана Дубневичів Мирослава та Тетяна. Ця фірма відома у Львові скандальним будівництвом у парку «Знесіння» та готелем на розі вулиць Краківської та Вірменської.

Читайте також: Віллу Левинського на Лисенка внесли до реєстру пам’яток архітектури

У 2006 році Держприкордонслужба продала будівлі військової частини на Довбуша, 15 ТзОВ «Будінвест», яке потім перепродало їх ТзОВ «Архібуд». У цій справі досі тривають судові процеси.

Вікторія Ейсмунт


Читайте також:
17 Жовтня, 2018 14:48
666 ... в поданні інформації присутні конкретні ознаки маніпуляції ... оті "межі історичного ареалу " -- це НЕ межі історико-архитектурнного заповідника ... то ж , ніякого історичного значення тая "пам'ятка" не має ... а от місце , де вона (і такі самі будівлі) розташована , вартує конкретні гроші ...
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!