Віллу на Свєнціцького занесли до реєстру нерухомих пам’яток України

1880 0
Відповідний наказ підписав міністр культури України.
Фото: e-dem.in.ua

Фото: e-dem.in.ua

У вівторок, 20 лютого, Міністр культури України Євгеній Нищук підписав наказ, відповідно до якого віллу на Свєнціцького занесли до Державного реєстру нерухомих пам'яток України місцевого значення. Про це повідомляє прес-служба ЛМР.

«Будинок на вул. Свєнціцького, 16 було рекомендовано занести до Державного реєстру нерухомих пам’яток України. Звернення щодо внесення цього об’єкту культурної спадщини Львова до Державного реєстру нерухомих пам’яток України було надіслано в листопаді 2017 року», – йдеться у повідомленні.

Читайте також: У Львові хочуть врятувати віллу «Люсія»

Нагадаємо, внесення вілли до реєстру в міськраді анонсували 14 лютого 2018 року. До цього власники будинку звернулися до міської влади щодо погодження історико-містобудівного обґрунтування на будівництво багатоквартирного будинку, а віллу знести.

Виконком відмовився надати ці обмеження, відтак співвласники подали до суду і Галицький районний суд зобов’язав управління видати позитивний висновок щодо спорудження нового будинку.

Наприкінці минулого року міська влада встановила накриття на будинку, проте за кілька днів у будівлі завалився дах та обвалилася стеля. Тоді у міській раді заявили, що документів на будівництво нового будинку на місці вілли не видаватимуть. 

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!