Він буде літати. Анестезіолог львівської дитячої лікарні працюватиме в аеромедичній бригаді

4010 0
Ярема Безніско єдиний лікар не з системи екстреної медицини, якого взяли у команду.
Фото: ОХМАТДИТ

Фото: ОХМАТДИТ

У склад першої аеромедичної бригади Львівщини, яка надаватиме медичну допомогу людям у кризових станах, увійшов анестезіолог-реаніматолог Львівської обласної дитячої клінічної лікарні ОХМАТДИТ Ярема Безніско. Він – єдиний лікар не з системи екстреної медицини, якого взяли у команду, йдеться на Фейсбук-сторінці дитячої лікарні.

Читайте також: На Львівщину прибув гелікоптер для евакуації хворих і поранених. Відео дня

Загалом, у підрозділі аеромедичної бригади 12 лікарів з різних областей. Їх обрали з 85 претендентів. Вони уже пройшли спеціальні курси і готові піднятися в небо.

Ярема Безніско побачив набір в команду, відправив резюме і таки туди потрапив. За його словами, він – єдиний «зовнішній» працівник та анестезіолог. Усі решта – працівники центру медицини катастроф.

Читайте також: Стало відомо, де на Львівщині буде базуватися медичний гелікоптер

Каже, що його цей напрямок цікавив завжди. Свого часу навіть їздив на навчання із санавіації.

Аеромедична бригада уже пройшла курси ALS (розширені реанімаційні заходи у дорослих), інструктаж з поведінки на борту, ще є деякі нюанси, але загалом команда готова до польотів.

«Реанімація у небі – це трохи обмежені можливості. На борту гелікоптера виконати більшість маніпуляцій, які виконуються на землі, у рази важче, а іноді просто неможливо. Але іноді вертоліт – то єдиний вихід для пацієнта з віддалених регіонів вижити», – каже Ярема Безніско.

Нагадаємо, Кабмін схвалив постанову МОЗ «Про деякі питання створення єдиного аеромедичного простору в Україні». Вертолітні бази мають з’явитися у Львові та Києві. 1 квітня на Львівщині на постійне чергування заступила бригада авіаційної системи МВС. Раніше керівник Львівського обласного Центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф Андрій Васько розповідав Тvoemisto.tv, що гелікоптер Airbus Helicopters H145 евакуйовуватиме пацієнтів з інсультами, інфарктами, важкими травмами після ДТП та іншими критичними станами. Медичний гелікоптер буде обслуговувати не лише Львів та область, а й гірські регіони та обласні центри, як Тернопіль, Івано-Франківськ, Луцьк, Рівне, Ужгород. 

Базуватиметься гелікоптер поблизу Городка – у селі Черляни. Обслуговувати літальний апарат буде Міністерство внутрішніх справ, а ось за медичну частину – підбір медикаментів та обладнання відповідатиме Центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!