Христос надихає нас боротись, – привітання з Великоднем Блаженнішого Святослава

1882 0
Людина вміє починати війни, але не вміє їх закінчувати, каже архиєрей, мир є даром Божим, він приходить із небес, ми знаємо, що справжня перемога – це перемога над гріхом, над смертю.
Фото: vifbs.in.ua

Фото: vifbs.in.ua

Сьогодні сам переможець Христос дихає на нас своїм воскреслим подихом, щоб окриляти, надихати, підсилювати нашу борню, щоб у Його Воскресінні Україна отримала власну перемогу над злом, смертю, над тим ворогом, який сьогодні хоче забрати в нас життя. Про це сьогодні, 24 квітня у своїй Великодній промові зазначив Отець і Глава УГКЦ Блаженніший Святослав.

«У цей радісний, світлий святий день вітаю всіх вас із найбільшим християнським святом. Сьогодні ми урочисто зустрічаємо нашого воскреслого Спасителя, який пройшов крізь страждання, муки і смерть, крізь запечатаний гріб і вийшов із гробу як життєдавець навіки», – зазначив Предстоятель.

Він каже, що Христос проходить крізь наші зачинені двері страху, непевності, навіть нашого болю і страждання. Він проходить крізь трагедію страждання і всю небезпеку воєнного лихоліття. І приносить нам свою небесну радість, щоб дарувати Україні, її народові, кожному з нас свій мир.

«Коли воскреслий Христос уперше пройшов крізь замкнені двері до своїх учнів, Він дихнув на них і сказав їм: “Мир вам!”» – підкреслив Блаженніший Святослав.

Читайте також: У Львові визначили правила святкування Великодня в умовах воєнного стану

Ми сьогодні, каже архиєрей, зустрічаючи нашого Спасителя, радіємо разом із Ним, бо знаємо, що людина вміє починати війни, але не вміє їх закінчувати. Мир є даром Божим. Він приходить із небес. Ми знаємо, що справжня перемога – це перемога над гріхом, над смертю.

«Зичу всім вам: тим, хто далеко і близько від рідного дому чи землі, тим, хто сьогодні захищає Україну на передовій в окопах і бліндажах під ворожим вогнем, – усім вам зичу сили Воскреслого і того світла, яке сьогодні виходить із порожнього гробу. Веселих свят Великодня! Гарної радості! Смачного свяченого яйця всім вам! Нехай спів про Воскресіння Христове сьогодні надихає Україну і буде нашою надією. Христос воскрес! Воістину воскрес!» – побажав Глава УГКЦ вірним на Великдень.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!